Dong satte i 2014 ejendommen til salg gennem Colliers, som oplevede meget høj interesse for ejendommen. Der blev derfor etableret en budrunde, hvor 12 potentielle købere afgav bud. Aarhusianske Dansk Ejendoms Management trak det længste strå.

Da transformerstationen på Bremerholm blev taget ud af drift i 2014, gav det mulighed for helt nye anvendelser af ejendommen lige over for Magasin. Gennem Colliers er ejendommen nu solgt til Dansk Ejendoms Management, der tegnes af arkitekt og direktør Frantz Longhi, som i offentligheden er mest kendt som manden bag revitaliseringen af Kähler.

- Jeg glæder mig over, at Dansk Ejendoms Management har kunnet erhverve denne utrolig spændende og centralt beliggende ejendom. Det er en unik ejendom, som jo tidligere har indeholdt en transformerstation, hvilket skaber nogle helt fantastiske og overraskende smukke rum. Samtidig har arkitekten skabt en særdeles forfinet facade for en så voldsom funktion - og det er en fantastisk præstation af den oprindelige arkitekt, siger Frantz Longhi.

- Vi vil nu gå i gang med at udvikle ejendommen med respekt for ejendommens særlige udtryk. Ejendommen kan fremover indeholde for eksempel galleri, kreative erhverv, restaurant, kontorer og/eller boliger - og vi glæder os til at få ejendommens potentiale udfoldet, så den i højere grad end i dag bidrager til gadens og byens liv. Det fortjener både bygningen og byen. Skulle potentielle liebhavere have interesse for at leje sig ind i ejendommen, er de velkomne til at henvende sig allerede nu til undertegnede, fortæller han videre.

NB! Udlejning og salg af ejendom - de nye metoder. Seminaret afholdes d. 18. februar 2015.

For erhvervsejendomsmægler Helle Horn Kramer, som stod for salget, har det også været en spændende opgave.

- Det har været en stor fornøjelse at arbejde med salget af ejendommen, både på grund af den unikke arkitektur og beliggenhed og ikke mindst på grund af de mere end 70 fremvisninger, der var på ejendommen inden for den korte udbudsperiode. Det gav et godt indblik i mængden af investorer, der bevæger sig i markedet p.t., siger hun.

For Dong Energy har det også været et meget interessant forløb, idet der har være tale om et særligt sagsforløb.

- Det er første gang, at Dong Energy sælger en tidligere transformerstation i København til andet formål, så derfor kendte vi ikke potentialet i ejendommen. Vi valgte at samarbejde med Colliers om salget for at være sikre på at få den rigtige pris for ejendommen, og vi har været utrolig glade for samarbejdet, siger Senior Property Manager i Dong Energy, Ole Dybkjær Hounsgaard.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS