I 2010 overtog aarhusiansk långiver Dampmøllen i Ringsted for 18,5 millioner kr. efter en tvangsauktion. Siden har han forsøgt at sælge den.

Sidst i 1980’erne blev der hver dag flyttet 300 tons korn fra Dampmøllen i Ringsted, men kornvirksomheden Cerelia lukkede og slukkede produktionen i 2005, og siden har området ikke været anvendt til andet formål. Året efter vedtog byrådet ifølge SN.dk en ny lokalplan for grunden med planer om et højhus og luksusboliger.

Ifølge avisen satte finanskrisen en stopper for planerne, da den daværende ejer All Nordic Ringsted gik konkurs og grunden røg på tvangsauktion. Som långiver var Uffe Jakobsen i 2009 tvunget til at overtage dampmøllen, og lige siden har han forsøgt at afhænde den.

NB! Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 3. marts 2020.

Ifølge SN.dk er han nu igen i dialog med en køber, hvilket han dog har givet udtryk for at være siden september 2018, hvor han måtte opgive at sælge ejendommen til hvor Andelsboligforeningen af 1941, der ville rive den gamle industribygning ned og i stedet opføre 63 nye almene familieboliger.

- I midten marts kan jeg melde noget ud, men jeg har ikke mulighed for at komme med uddybende oplysninger på nuværende tidspunkt, siger Uffe Lunding Jakobsen til SN.dk.

Ringsted Dampmølle blev etableret i 1875 og ligger på hjørnet af Næstvedvej og Møllegade. I sin nuværende form stammer Dampmøllen fra perioden mellem cirka 1917 og cirka 1941, med flere efterfølgende indvendige ombygninger. Mod Næstvedvej ligger den tidligere direktørbolig i 1,5 etage, der er opført i 1881.

Den 5.000 kvm store grund rummer desuden 2 kornsiloer på op til 36 meter. De er opført i henholdvis 1969 og 1964. Herudover findes en række mindre bygninger og overdækninger på ejendommen.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS