Venstres Gert Bjerregaard vil have Kammeradvokaten til at undersøge, hvornår teknisk rådmand Kristian Würtz første gang hørte om centerchefs rod med kreditkortbilag. Både rådmanden og stadsdirektøren afviser dog, at der er noget at komme efter.

I skandalesagen i Teknik og Miljø i Aarhus blev centerchef Claus Nickelsen fældet for rod med bilagene fra brugen af et kommunalt kreditkort og på mistanke om, at kortet var brugt til private indkøb. Sagen blev lukket, da kommunen i sommer indgik en fratrædelsesordning med ham, men ifølge Venstres Gert Bjerregaard er der behov for at få undersøgt, hvornår rådmand Kristian Würtz første gang blev orienteret om sagen. Det skriver Århus Stiftstidende.

- Rådmanden har selv oplyst, at han blev orienteret om, at der var en sag, da han vendte tilbage fra barselsorlov i januar 2017. Vi ved ikke, om han har kendt til den på et tidligere tidspunkt. Og lige så vigtigt: Rådmanden har det overordnede ansvar, så hvorfor handlede han ikke på den viden, han havde? Han kan ikke bare dække sig ind under, at det var den nu tidligere direktørs opgave at handle på sagen, siger Gert Bjerregaard til avisen.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 8. marts 2018.

Stadsdirektør Niels Højberg er kommunens tovholder på den undersøgelse, Kammeradvokaten er i gang med. Han afviser, at der er noget af komme efter i forhold til rådmanden.

- Ernst & Young har undersøgt, om der kunne placeres et ansvar hos rådmanden og andre ledende politikere og fastslår, at der ikke er grund til kritik af politikere i sagen. Ernst & Young har afklaret, hvor ansvaret skulle placeres - og det var hos direktøren, der var bedt om at løse problemerne. Det er ikke en rådmands ansvar at gennemgå bilag, siger han til Århus Stiftstidende.

Rådmand Kristian Würtz påpeger, at sagen allerede har været omfattet af de tidligere undersøgelser, og henviser til, at der er tale om politisk drilleri i forbindelsen med det forestående kommunalvalg.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland