DSB Ejendomme, MT Højgaard og C. F. Møller står bag planen om at overdække banegraven i Aarhus med 110.000 kvm byggeri. Byrådet har nu sat gang i en undersøgelse af, om projektet kan realiseres.

Rutebilstationen skal flyttes, indretningen af Banegårdspladsen skal genovervejes og Aarhus Byråd har igangsat undersøgelser af mulighederne for at bygge by henover banegraven.

Inden planlægningen går i gang, skal en politisk funderet visionsproces være med til at bestemme hvilke visioner, værdier og tematikker, der skal ligge til grund for den overordnede helhedsplanlægning af området.

NB! Jylland: Bofællesskaber og nye boformer. Konferencen afholdes d. 22. oktober 2019.

- Området omkring banegården er et trafikalt knudepunkt og er præget af ikoniske bygninger og arkitektur. Aarhus H fungerer på mange måder som en byport - en indgang til Aarhus - og tusindvis af mennesker passerer gennem området hver dag. Derfor er det vigtigt for mig, at vi inden vi går i gang med at lægge konkrete planer, spørger de, der bruger området, hvad de drømmer om, at der skal ske, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

C. F. Møller har tegnet forslaget til den nye bydel med karrébebyggelser i 6 etager og 3-4 steder med højere punktvis bebyggelse. DSB og MT Højgaardstår bag planerne.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning