Politikerne i byrådet i Aarhus er enige om, at nedrive yderligere 9 blokke i Gellerup/Toveshøj og 3 blokke i Bispehaven. Til gengæld skal der opføres 1.000 almene boliger udover den almindelige kvote andre steder i byen.

I 2030 skal maksimalt 40 procent af boligerne i Gellerup/Toveshøj være almene. Det skal opnåes ved nedrivning af yderligere 600 familieboliger fordelt på 9 boligblokke, salg af 120 familieboliger i 1 stor blok, nybyggeri/fortætning af 450 enheder erhverv samt nybyggeri/fortætning med 1.600 private boliger. Det fremgår af en foligstekst, som et bredt flertal i Aarhus Byråd står bag.

- Det her er den den største aftale, der er lavet om byomdannelse i byens historie. Den bygger oven på helhedsplanen for Gellerup-Toveshøj og indeholder desuden en helhedsplan for Bispehaven, siger borgmester Jacob Bundsgaard ifølge Århus Stiftstidende.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 28. november 2018.

Forligspartierne er ifølge aftaleteksten enige om, at tilstødende arealer ikke skal indgå i udviklingsplanen alene for at nå hurtigere til 40 procent. Således skal mål for nedrivning, salg, erhverv og nybyggeri af boliger ske indenfor den afgrænsning af udviklingsområdet, som omfatter de af boligafdelingernes matrikler der i 2010 var benyttede.

Som en del af udviklingsplanen skal andre projekter i området ligeledes realiseres. Eksempelvis vil Danica og ATP udvikle City Vest og områderne omkring det. Der skal blandt andet bygges en biograf og private boliger.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 29. august 2018.

Udviklingsplanen for Bispehaven omfatter nedrivning af 3 høje blokke samt omdannelse svarende til 3 lave blokke med i alt 318 boliger. Der skal fortættes med nybyggeri af 225 enheder erhverv og nybyggeri/fortætning med 420 ejerboliger. Det bliver en del af kommende drøftelser med Østjysk Bolig og ministeriet, præcist hvilke arealer der vil indgå i udviklingsplanen.

Der er allerede planlagt flere nye almene byggerier i Aarhus. De nye udviklingsplaner betyder, at det er nødvendigt med yderligere alment byggeri for at kunne leve op ambitionen om en by i social balance. Der etableres erstatningsbyggeri, så der opføres et antal boliger, der svarer til det antal, som fjernes. På den baggrund er forligspartierne enige om at opføre 1.000 ekstra, nye almene boliger udover den almindelige kvote andre steder i byen. Hovedfokus vil være opførelse af mindre, billige boliger, som er til at betale også for udsatte borgere.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS