I 2016 blev der givet tilsagn om 407 boligforeningsboliger, og mange flere er på vej. Frem mod 2020 vil der blive givet tilsagn om yderligere 2.000 almene familieboliger i Aarhus Kommune.

Valdemarsgade, Knudrisgade og Risskov Brynet. Det er blot nogle af de steder, hvor der inden for få år vil være nybyggede familieboliger i Aarhus Kommune. Initiativet ”Hjem til Aarhus – boliger for alle” har som mål, at der i årene 2016-2019 skal gives tilsagn til i alt 1.600 boligforeningsboliger til familier. I 2016 gav kommunen tilsagn til, at boligforeningerne kan bygge 407 nye familieboliger.

De seneste år har niveauet af nybyggeri hos de almene boligforeninger været relativt lavt, men den udvikling er vendt nu. Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, forventer, at der i de kommende år bliver bygget mange almene boliger.

- Vi forventer at give tilsagn til op mod 2.000 familieboliger frem mod 2020. Det er et stort antal, som er meget vigtige at få bygget, hvis vi skal få en by i social balance. Der skal være boliger, som alle har råd til at bo i, og det gælder overalt i kommunen, siger han om ”Hjem til Aarhus – boliger for alle”.

NB! Ungdomsboliger i Jylland 2017-2027. Konferencen afholdes d. 23. maj 2018.

Boligerne er resultatet af budgetforlig 2016-2019, hvor forligspartierne afsatte 232 millioner kr. til at sikre mindst 1.600 nye almene familieboliger i Aarhus.

Familieboligerne bliver placeret forskellige steder i kommunen, og flere af dem hvor priserne har betydet, at mange familier ikke har haft råd til en bolig. Det ændrer sig nu. Der bliver bygget familieboliger på havnen, i Risskov og i det nye brokvarter ved Søren Frichs Vej.

Byggeriet af de første boliger, som fik tilsagn i 2016 er allerede i fuld gang. I Hjortshøj er 38 nye bæredygtige huse klar til indflytning i oktober i 2017, og derefter skyder flere nye familieboliger løbende skyde over de kommende år.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland