Der er 3 større byomdannelsesprojekter på vej med mere end 1.000 boliger langs åen fra Falckgården på Trindsøvej over Stark og Silvan på Daugbjergvej til Ceres Allé i Aarhus.

Ifølge Århus Stiftstidende kan der 3 steder langs åen fra Falckgården på Trindsøvej over Stark og Silvan på Daugbjergvej til Ceres Allé formentlig bygges mindst 100.000 kvm boliger.

Falck forlader Falckgården på Trindsøvej og forhandler ifølge avisen med en udvikler, der vil omdanne det 20.000 kvm store område til boliger langs Søren Frichs Vej. Falck forventer dog tidligst at forlade området i november 2021.

- Arbejdet med planen er i den spæde opstart, så det er alt for tidligt at sige noget om, hvad og hvor meget der kan bygges i området, siger Thomas Sidelmann, der er arkitekt i kommunens planafdeling, til Århus Stiftstidende.

NB! Jylland: Risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 31. januar 2019.

PensionDanmark har overtaget den såkaldte DT-grund og vil samlet investere 2 milliarder kr. i at udvikle området. Bydelen kommer til at bestå af 70.000 kvm bæredygtige livsstilsboliger og erhvervsbygninger. Det sker i samarbejde med udvikler og totalentreprenør CASA.

Endeligt vil Byggeselskab Olav de Linde opføre en 6-7 etager høj boligkarré med omkring 115 lejligheder på den omkring 4.000 kvm store grund på Ceres Allé 11. Grunden huser i dag huser erhverv, men en ny lokalplan er under udarbejdelse. Projektet omfatter 12.000 kvm boliger, hvor af 15-20 procent skal være almene boliger.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked