Det kræver et sammentømret sjak, når en hel McDonald's-restaurant skal renoveres i løbet af meget kort tid. Og så åbner det døre andre steder, erfarer Magnus Thomsens Eftf.

I løbet af de sidste par år har burgerkæden McDonald's investeret markant i et nyt restaurantkoncept, og det har været med Magnus Thomsens Eftf. som den udførende part på en stor del af ombygningerne.

Flere end 20 McDonald's-restauranter er det blevet til i løbet af godt 2 år, og det er en reference, der åbner døre andre steder. Senest er kundeporteføljen blevet udvidet med Dansk Bilglas, hvor Magnus Thomsens Eftf. i år har fået til opgave at renovere mere end en håndfuld af kædens værksteder. Dermed bygger Aalborg-tømreren videre på de seneste års positive udvikling, hvor erhvervssegmentet årligt er vokset med cirka 20 procent.

- Vores vækst ligger helt klart inden for erhverv lige nu, og det ser ud til, at restauranter og detailhandel er et segment, der ligger rigtig godt til os, siger tømrermester Anders Harbo Thomsen, der er 4. generation i ejerfamilien bag Magnus Thomsens Eftf.

Anders Harbo Thomsen er selv en fast del af "McD-sjakket" og oplever, at der opstår et helt særligt sammenhold blandt såvel egne folk som underentreprenører. Og det er altafgørende, når man arbejder under så stort et tidspres, som det er tilfældet på disse opgaver.

- Hvis ikke samarbejdet spiller 100 procent, så når vi det ikke. Men hvis vi hjælper hinanden og er fleksible, så lykkes det. Vi har flere gange oplevet at få en opgave torsdag med beskeden om, at vi skal starte mandag og har 10 dage til at udføre opgaven. Og så gør vi det, siger han.

NB! Jylland: Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 4. september 2019.

- Der ligger en spændende udfordring i at nå så meget på så kort tid. Og så er det altid en enorm tilfredsstillelse at se, at vi – efter at have rykket inventar, gulve og lofter ud af bygningen – kan nå at bygge 50 kvm til og alligevel blive klar til at servere burgere blot 10 dage senere, fortsætter han.

Ikke som andre opgaver
Magnus Thomsens Eftf. har leveret samtlige restauranter til tiden og bygherres fulde tilfredshed. Et par gange har det dog været nødvendigt at hente hjælp hjemme på kontoret i Nr. Tranders for at nå i mål inden deadline.

- Det er vilkårene, og det ved vi, når vi siger ja til opgaven. Hvis restauranten har meldt ud, at den åbner torsdag klokken 10, så skal den være klar torsdag klokken 10. Der er ikke et alternativ. Så hvis noget går galt, har vi få timer til at finde en løsning. Det er ikke som på andre projekter, hvor vi typisk kan indhente en forsinkelse i løbet af nogle uger. Og derfor får det også så meget fokus, mens opgaven står på. I de perioder er det både nat og dag, at telefonen er åben, fortæller Anders Harbo Thomsen.

Firmaet er stiftet i 1929 og drives i dag af 4. generation i Thomsen-familien, fætrene Anders og Søren, sammen med Thomas Casper, som kom ind i ejerkredsen i 2018. Magnus Thomsens Eftf. beskæftiger knap 50 medarbejdere og udfører både total-, hoved- og fagentrepriser med tømrer- og snedkerarbejde i egenproduktion.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter