Ankestyrelsen har den 1. april 2017 givet Aalborg Kommune grønt lys til at sælge det 430.000 kvm store areal på Stigsborg Havnefront uden udbud. Det er den hidtil mest vidtgående en dispensation fra udbudsbekendtgørelsen i Danmark.

Ifølge Nordjyske Plus har Aalborg Kommune fået dispensation til at sælge udviklingsområdet Stigsvorg Brygge, hvor der skal opføres 400.000 kvm byggeri, uden udbud. Kommunens egen advokat på sagen fortæller til avisen, at der ikke tidligere er meddelt så vidtgående en dispensation fra udbudsbekendtgørelsen i Danmark.

NB! Jylland: Udstykning og ejendomsdannelse. KURSUS. Afholdes d. 8. juni 2017.

Med afgørelsen er vejen banet for, at kommunen kan overdrage arealerne til et udviklingsselskab, som skal stiftes og ejes af kommunen og en kommende privat investor.

- Vi er simpelthen blevet rådgivet til det af Nykredit Markets i forhold til, at det giver den bedste salgspris, når vi skal ud og forhandle med pensionsselskaberne. Det handler jo om at få en stor investor ind, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen til avisen.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser KURSUS. Afholdes d. 28. september 2017.

- - Det gør man ved, at man får en masse pensionskasser til at konkurrere om prisen, og dermed også kan komme i forhandling med dem efterfølgende. Udbudsmodellens styrke og svaghed er det her med, at man sender bud ind, og så er det det, som står på papiret, hvorimod, at du i den anden proces mere kan få pensionskasserne til at konkurrere med hinanden i forhold til at give den mest optimale pris, uddyber han.

Aalborg Kommune står opført som ejer af 350.000 kvm, mens Aalborg Havn ejer 75.000 kvm, som først kan udvikles når Hedegaard fraflytter i 2026.

Kommunen har brug for at få en kapitalstærk partner ind, da alene byggemodning af området løber op i 1 milliard kr. Der skal opføres 4.000 boliger over 20 år på Stigsborg-området, hvilket ifølge Nykredit løber op i 12 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri