Byrådet i Aalborg har godkendt ansættelsen af ny direktør for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, hvor nye tal viser, at befolkningstilvæksten fortsat er høj.

Byrådet godkendte på et møde den 11. november 2019, at Anders Fokdal ansættes som direktør for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune per 1. december 2019. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Anders Fokdal er uddannet Cand.oecon. fra Aarhus Universitet. Han har været Økonomichef i By- og Landskabsforvaltningen siden 2017 og afdelingsleder i samme forvaltning siden 2008. Før det, var Anders økonomisk konsulent i Løgstør Kommune (fra 1996 - 2001) og efterfølgende i Aalborg Kommune, hvor han blev ansat i 2001. Desuden har Anders været konstitueret direktør for By- og Landskabsforvaltningen siden juni 2019.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 21. januar 2020.

- Jeg glæder mig utrolig meget til det fortsatte samarbejde med Anders. Jeg er sikker på, at han - som direktør for By- og Landskabsforvaltningen - kan bidrage til at videreføre og udvikle den fantastiske transformation, som Aalborg Kommune har gennemgået de seneste årtier.  Anders har et dybt engagement for fælles ledelse og har stærke personlige relationer, så det er min og ansættelsesudvalgets vurdering, at Anders med sin ledelsesstil og personlighed vil skabe motivation, trivsel og arbejdsglæde og gode resultater for Aalborg Kommune, siger rådmand for By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen (S).

Omdannelsen af Aalborg gennem de seneste årtier har blandt andet været båret af en forholdsvis høj befolkningstilvækst. Spritnye tal fra Danmarks Statistik tegner et billede af, at tendensen fortsætter. I de første 3 kvartaler i 2019 er Aalborg Kommune således vokset med 1.830 indbyggere, hvor kommunen i samme periode i 2018 voksede med 1.564 indbyggere.

Anders Fokdal er 56 år, gift med Pia og har 3 børn på 24, 21 og 17 år. Han bor i Nibe, hvor han er et kendt ansigt i kraft af sit mangeårige arbejde i den lokale boldklub. Når tiden tillader det, udfordrer Anders Fokdal sig selv i naturen på "Cold Hawaii" i National Park Thy.
 
    


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032