Aalborgs nye bypark på kanten af Limfjorden er nu gået i jorden. Den 150.000 kvm store Stigsborg Naturpark bruger den nordjyske undergrund som grundlag for udviklingen af Aalborgs nye bydel Stigsborg.

Aalborgs nye bydel Stigsborg er et af Danmarks største kystnære udviklingsprojekter. Bydelen, der transformerer den tidligere industri- og havnefront i Nørresundby til moderne by, vil i fremtiden indeholde op mod 4.000 boliger foruden skole, daginstitutioner, caféer og butikker.

Midt i bydelen har de danske landskabsarkitekter SLA vundet opgaven om at skabe en ny park med naturoplevelser og aktiviteter for aalborgensere i alle aldre.

Første fase af anlægsarbejdet for Stigsborg Naturpark gik i gang lige før nytår med Arkil som entreprenør og står efter planen færdig i sommeren 2023.

Stigsborg Naturpark bliver Aalborgs største bypark på 150.000 kvm og skal ud over park også fungere som skolegård og idrætsfaciliteter for Stigsborgs kommende skole. Anlægsarbejdet af parken gik i gang lige før nytår.

Aalborg investerer i byudvikling. Konferencen afholdes den 27. april 2023.

Det centrale element i byparken er Aalborgs og Limfjordens unikke geologi, hvis periodiske lag, geologiske aflejringer og industrielle råstoffer udgør rygsøjlen i parkens design. Kridtaflejringer skaber opholdsrum, fjordmuslinger bruges som stibelægninger, forskellige jordlag afskærmer og renser den tidligere industris efterladte jordforurening, og salt-, ler- og sandlag skaber læringsrum om Aalborgs industrihistorie.

- Aalborgs unikke kvalitet er dens undergrund – en undergrund der ikke bare har afgjort byens fysiske placering, men også formet dens historiske, industrielle og sociale udvikling. Ved at fundere Stigsborg Naturpark i byens geologi, råstoffer og nærhed til Limfjorden skaber vi en helt særegen park med kvaliteter, aktiviteter og naturoplevelser, der ikke findes andre steder, siger Karsten Thorlund, tegnestuechef for SLA i Aarhus.

Parkens aktiviteter samles i Det Urbane Bånd - en tæt zone med mangfoldige aktiviteter og programmer, der indrammer det store naturrum. Det Urbane Bånd bliver en bilfri zone med aktiviteter, der knytter sig til både skole- og fritidsliv som eksempelvis sportsaktiviteter, legepladser, skateanlæg, cafeer og læringsområder.

Stigsborg udvikles af Stigsborg P/S, som er et byudviklingsselskab etableret i 2018 med Aalborg Kommune, PFA Ejendomme og A. Enggaard som partnere. SLA vandt opgaven om at designe den nye bypark til Stigsborg i en inviteret konkurrence af Aalborg Kommune.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.