Mangel på lejere får A. Enggaard til at droppe planen om et butikscenter med 50-60 butikker og et 3.750 kvm stort Føtex-varehus på Torvet i Silkeborg.

Det 25.000 kvm store butikscenter har været på tegnebrættet siden 2010 og er udviklet af Braaten+Petersen i samarbejde med A. Enggaard - samme parter som stod bag det nu droppede butikscenter i Enghaven i Holstebro.

NB! HOLSTEBRO investerer 9 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 13. september 2018.

Citycenter-projektet er beliggende hvor Torvecentret i dag ligger, klods op af byens primære torv og i tilknytning til gågadenettet. Det skulle have åbnet i 2020, men ifølge mja.dk er det nu droppet.

- Der har egentlig været stor interesse for butikscentret gennem årene, men flere potentielle lejere har trukket følehornene til sig, fordi der har været usikkerhed om, hvornår butikscentret kunne stå færdigbygget, siger administrerende direktør Asger Enggaard fra A. Enggaard til avisen.

NB! Udvikling af butikker i Aalborg. Konferencen afholdes d. 11. oktober 2018.

Citycenteret i Silkeborg skulle som minimum trække kunder i en afstand af op til 20 minutters kørsel, hvilket ville give centrets butikker et kundeunderlag på 105.000 personer, svarende til mere end 45.000 husstande foruden de turister, der hvert år gæster Silkeborg.

Silkeborg kommune forventer en befolkningstilvækst på 9 procent i perioden fra 2015-2028, og gennemsnitsindkomsten i nærområdet Silkeborg og Lemming ligger 5 procent over landsgennemsnittet.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning