Efter en sag om embedsmisbrug i Odense Kommune må kommunen genåbne 81 byggesager, der alle er blevet behandlet af 3 medarbejdere, og som kendetegnes ved, at de er blevet behandlet i et firma, som 2 medarbejdere grundlagde ved siden af deres arbejde på kommunens byggesagskontor.

Selvom der ikke nødvendigvis er begået fejl i sagerne, må 81 byggesager genbehandles på grund af mulig embedsmisbrug. Det oplyser direktør i By- og Kulturforvaltningen, Anne Velling, til DR Fyn.

Odense Kommun bortviste og politianmeldte i august en medarbejder på grund af embedsmisbrug. Kort tid efter blev yderligere 2 medarbejdere fra samme kontor i kommunen fyret, da kommunen mente, at de havde medvirket til embedsmisbruget.

NB! Odense - de store projekter. Konferencen afholdes d. 21. marts 2018.

- Men der kan være op mod 81 sager behæftet med et grundlæggende habilitetsproblem, hvor der kan rejses tvivl om, hvorvidt inhabiliteten hos sagsbehandleren har haft indflydelse på sagens behandling. Derfor vil vi genåbne disse 81 sager, siger Anne Velling til DR Fyn.

2 af medarbejderne grundlagde ved siden af deres arbejde på kommunens byggesagskontor et firma, der oprindeligt lavede termografering af huse. Reelt byggesagsbehandlede virksomheden dog de sager, der senere endte i selvsamme afdeling i kommunen, hvor de selv arbejdede.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS