Baggrund

Udviklingen i Odense er siden 2015 gået fra de små punkt-projekter til igangsættelsen af store byggerier og projekter, der vil forandre områderne, hvor projekterne ligger. Før var de fleste byggeprojekter ikke særligt sammenhængende med omgivelserne. Der blev opført en bygning, som blev koblet på vej, el, vand og kloak. Nu tager bygherren et stort område og udvikler både infrastruktur og servicefunktioner og indgår i et tæt samarbejde med byen for at opnå det optimale bolig-, bylivs- og erhvervsområde. Eller oftere: En kombination af funktioner til bolig, arbejde og fritid.

De store projekter giver mulighed for selv at løfte et helt område fra nedslidt og negativt til en bydel, hvor folk gerne vil bo og arbejde. Og hvor kvadratmeterpriserne ved salg og leje kommer op i helt andre niveauer end tidligere.

Konferencen “Odense - de store projekter” ser på en række af byens nye fyrtårne - hvad der skal bygges og hvornår. Og på hvilken betydning de får for resten af bydelen og for Odense. Mange af de igangværende planer vil være forankret i 2025.

Læs mere om baggrunden

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Thomas B. Thriges Gade-udviklingen til 3 milliarder - kommende faser
Byggeriet på den nedlagte 4-sporede vej i Odense centrum blev startet i 2016, og der er nu lokalplan for alle 16 byggefelter med boliger, erhverv og hotel i 1-17 etager. I 2020 er det blevet til et nyt byområde, og byggeriet på de sydlige og sidste grunde starter i 2017. Dertil bygges nyt H.C. Andersen hus til 300 millioner, Lotzes nye Eventyrhave og et underjordisk P-anlæg til 1.000 biler. Samlet bliver der udviklet for 3 milliarder i det 200.000 kvm store område. Nyeste udvikling. Kommende udbud.

Stig Haumann Langsager , Projektchef, Odense Kommune

10.00 Ny Sundhedsvidenskabeligt Fakultet til 1 milliard kr
På Syddansk Universitet i Odense planlægges byggeriet af et ny Sundhedsvidenskabeligt Fakultet på ca. 50.000 kvm. Byggeriet, der skal huse forsknings- og uddannelsesfaciliteter, skal opføres i 3 etager og bliver bindeled mellem det eksisterende Campus og det nye Universitetshospital. Det bliver en investering i størrelsesordenen 1 milliard kr.

Hanne Alrø , Projektchef, Bygningsstyrelsen

10.25 Munkebjerg Park med 40.000 kvm bolig
Odense Kommune og Barfoed Group er påbegyndt et samarbejde omkring en udvidelse af den bestående lokalplan på Munkebjerg Park, hvor Barfoed Group i etaper forventes at kunne opføre mellem 35-40.000 kvm boliger i Odense M svarende til 6-800 boliger, som får det nye OUH, SDU, Forskerparken og EUC Lillebælt som nærmeste naboer. Der er tale om byggeri af alle boligtyper herunder ungdoms- og ældreboliger samt rækkehuse med egen have. Der vil ligeledes blive opført dagligvareforretning og daginstitutioner, som en del af den samlede bydel.

Jørn Beier , Direktør , Barfoed Group

10.50 Kaffepause
11.20 Udvikling af Dalum Papirfabrik for 1 milliard
Dalum Papirfabrik i Odenses sydlige udkant lukkede i 2012, men nu skal det 243.000 kvm store område ved Odense Å udvikles med 300 boliger og servicefaciliteter. Projektet med 37.000 kvm etageareal koster i alt 1 milliard og ligger som nabo til Dalum Kloster og Den Fynske Landsby, tæt på togstationen Fruens Bøge samt butikker. 
11.45 Cortex Park udvikles med 200.000 kvm nybyggeri
Syd for Odense, i Campus Odense, ligger videns- og forskerbydelen Cortex Park, som frem til 2025 vil vokse med ca. 6.000 arbejdspladser og 600 beboere. Næste og sidste etape af Cortex Park er under udvikling. Cortex Park vil, når bydelen er fuldt udbygget, bestå af ca. 200.000 kvm nybyggeri for i alt 4 milliarder fordelt på 70 procent erhverv og 30 procent boliger. 

Frank Helner Venset , Projektleder, Freja Ejendomme

12.10 Byomdannelse i Vollsmose til 300 millioner
Et Offentligt Privat Partnerskab mellem Odense Kommune og en række organisationer har udarbejdet en Byudviklings- og Infrastrukturplan for Vollsmose. Planen skal føre til investeringer på 300 millioner kr. Hovedelementerne i infrastrukturplanen er en helt ny struktur med etablering af en promenade, pladser og en letbane igennem Vollsmose. En ny bygade skal desuden forbinde Ejbygade og Vollsmose Allé ved en forlængelse af Risingvej, og der etableres forbindelser gennem Vollsmose ved Bøge- og Birkeparken.
12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost
Læs mere om programmet
Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

De kommer også

Barfoed Group

Jørn Beier

BRFkredit A/S

Jørgen E. Nielsen
Michael Winther Buhl
Lars Saaby

Byggeselskab Olav de Linde

Esben Kjeldsen
Søren Gørup Christiansen

Bygningsstyrelsen

Hanne Alrø

CASA AS

Rasmus Rabjerg Jensen
Kim Bech Tuominen

DAMPA ApS

Michael Nykjær

Eltel networks

Lars Jessen

Freja Ejendomme

Frank Helner Venset

Fyns Almennyttige Boligselskab

Jacob Michaelsen
Henrik Max Rasmussen
Jens Svane

Geopartner landinspektører a/s

Per Tørslev
carsten bendiks
mads mandrup therkelsen

Kemp & Lauritzen A/S

Christian Beiter
Flemming Eilsø

Kuben Management A/S

Henrik Offendal
Anders Thanning

LIFA A/S Landinspektører

Lars Astrup-Hansen

Max Bögl International SE

Mikael Schroll-Knudsen

Miljø Bo A/S

Niels Pedersen
Mads Schou Pedersen

MT Højgaard A/S

Ole Hybel

NCC Danmark A/S

Janus Hermansen

Odense Kommune

Stig Haumann Langsager

Oluf Jørgensen A/S

Elisabeth Damgaard

Realkredit Danmark

Tom Juul Jensen

STARK Odense

Ejnar C Andersen
Martin Rasmussen

Svane køkkenet odense A/S

Ole Aastrup Sørensen
Lasse Boldt
Carsten Eriksen

Willis Towers Watson

Jan Linde

Andre konferencer

Tilmeld dig her

Kontakt

VIDENSCENTER FOR BYUDVIKLING - BYENS EJENDOM
Færgehavnsvej 35
2150 Nordhavn
CVR/SE: 33598726
Telefon: 70 702 207 (mellem kl. 9:00 - 16:00)
E-mail: byensejendom@byensejendom.dk
LinkedIn: ByensEjendom