Der er mange store boligprojekter på vej i Nyborg. Frem mod 2022 bliver der bygget 640 nye boliger i byen. Især udviklingen på de tidligere DSB-arealer og Strandvænget kommer til fylde i boligudbygningen. Og de kommende boliger vækker stor interesse.

Onsdag formiddag 21. marts 2018 blev spaden stukket i jorden til 62 nye boliger på midtermolen i Nyborg, hvor de navnkundige jernbanefærger i sin tid lagde til. Det bliver de første DGNB-bæredygtigheds-certificerede boliger i Nyborg Kommune.

På forhånd har interessen for boligerne været overvældende – over 500 personer har til dato skrevet sig på en interesseliste.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger ejendomsdirektør Ib Jansholt, Pædagogernes Pension, der sammen med Kuben Management har udviklet boligerne.

Interessen for det nye boligbyggeri på midtermolen i Nyborg har mildest talt været overvældende. Der opføres 48 lejligheder og 14 penthouses med 55 kvm store tagterrasser. Beliggenheden på midtermolen betyder, at boligerne får vand på 3 sider. På byggeriets vestside har Nyborg Kommune påtaget sig at bygge en mindre lystbådehavn.
 
- Vi glæder os i Nyborg Kommune meget over at Pædagogernes Pensions byggeri på midtermolen nu sættes i gang. Det er vigtigt for Nyborg Kommune at sikre fortsat udvikling i kommunen, herunder også på de gamle DSB-arealer. Arealerne ligger centralt i Nyborg, og det er et stort plus for byen, at der nu igangsættes sådan et flot og spændende byggeri. Den positive udvikling, som byen og kommunen er inde i, underbygges nu også af at en pensionskasse for første gang i mange år ønsker at investere i byen, siger Nyborgs borgmester Kenneth Muhs.
 
De kommende boliger er tegnet af Skala Arkitekter. Til husenes ejere og lejere opføres et bådhus, der både skal rumme værksteder og gæsteboliger, som beboerne kan leje i forbindelse med gæstebesøg. Husene bygges i bæredygtige materialer, så det kan miljøcertificeres efter den internationale DGNB-standard. Det bliver første gang et boligbyggeri i Nyborg opnår denne miljøcertificering, som foruden at understøtte vigtige grønne værdier også skaber økonomiske gevinster i form af blandt andet færre udgifter til energi, drift of vedligehold.
 
Investoren Pædagogernes Pension glæder sig over den meget store bevågenhed byggeriet har fået.

NB! Højhusbyggeri - EKSTRA KURSUS. Afholdes d. 29. maj 2018.
 
- Det er en hel fantastisk interesse, der er for vores kommende nye boliger på havnen, og man må sige, at vi har ramt plet med dette byggeri. Det bliver både et attraktivt sted at bo og samtidig er en god langsigtet investering, vi har foretaget på vores medlemmers vegne, siger Ib Jansholt, ejendomsdirektør i Pædagogernes Pension, der ellers har stået for byggeri af tusindvis af boliger i både Danmark og udlandet.
 
Han understreger, at byggeriet er for alle, men at det nok især er 55+ segmentet, der efterspørger denne type boliger. Planerne om boligerne på midtermolen i Nyborg blev præsenteret for et år siden. Det var dengang Pædagogernes Pensions første danske investering efter at pensionskassen i en årrække havde opereret i udlandet. Siden har pensionskassen også foretaget større investeringer i attraktive boliger i Helsingør og Horsens. Og Ib Jansholt er på udkig efter flere gode beliggenheder med nærhed til både natur/vand, byliv, kultur, indkøb og med god infrastruktur til denne målgruppe.
 
Også Kubens administrerende direktør Ulf Christensen er begejstret for at byggeriet nu går i gang.
 
- Det er resultatet på flere års tæt udviklingspartnerskab med Pædagogerne Pension, der nu materialiserer sig. Det glæder mig, at vores 55+ koncept ser ud til at ramme efterspørgslen i markedet i det niveau analyserne udarbejdet af Exometric viste. Og i hele processen har det været én fornøjelse at indgå i et konstruktivt samarbejde med Nyborg Kommune, siger han.
 
Pædagogernes Pension har valgt CJ A/S som totalentreprenør til at stå for byggeriet af de nye boliger på midtermolen i Nyborg. Det er CJ A/S største kontrakt til dato og ambitionsniveauet er højt.

Hos DSB Ejendomme ser man frem til at se Pædagogernes flotte byggeri stå færdigt.
 
- Det kommer til at virke som en katalysator for udviklingen af resten af havneområdet. Det bliver godt med nyt liv på DSB’s gamle område, hvor der er plads til at bo og være aktiv, siger Jes Transbøl, underdirektør i DSB Ejendomme.

Byggeriet er det første i en lang række af større boligbyggerier i Nyborg i de kommende år. Både på de tidligere DSB-arealer og i resten af byen:

    200 boliger ved den tidligere institution ”Strandvænget”
    85 ungdomsboliger på Sylleskovvej
    54 boliger på Kohavevænget ved Fakta på Skaboeshusevej
    48 boliger på Dampskibsmolen
    50 boliger på den nordlige del af Midtermolen
    64 boliger på den sydlige del af Midtermolen
    39 boliger i seniorbofællesskabet på Yderpierene
    28 boliger ved Knudshovedvej
    70 boliger i Jagtenborg


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder