Midt på Himmelbjerget, mellem Silkeborg og Ry, ligger Himmelbjerggården bestående af mere end 6.000 kvm bygningsarealer fordelt på 14 selvstændige bygninger, omringet af 193.000 kvm skov- og naturgrund.

Himmelbjerggården er et stort naturområde på 193.000 kvm med 14 bygninger, som blandt andet rummer hovedbygningen, der er opført i 1898 i klinkbygget træ. Hovedbygningens 2 plan råder over 1.100 kvm bygningsareal, som blandt andet tæller 9 stuer, mange værelser, kontorer, toiletter, badeværelser og et stort industrikøkken.

Den historiske campus-ejendom har igennem de sidste 100 år været brugt som institution for børn og unge - blandt andet som børneopdragelsesanstalt og skolehjem, men efter Region Midtjyllands beslutning om at lukke institutionen, sælges Himmelbjerggården nu i offentligt udbud.

NB! Silkeborg investerer 14 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 14. juni 2017.

Salget formidles af EDC Erhverv Torben Larsen A/S Silkeborg.

- Himmelbjerggården har med dens mange kvm og smukke beliggenhed, mange anvendelsesmuligheder for en ny ejer og er oplagt til brug som for eksempel efterskole, kollektiv, konferencecenter, behandlingscenter eller udstykning i 14 selvstændige ejendomme fortæller ejendomsmægler Torben Larsen, som samtidig gør opmærksom på at alternativ anvendelse vil kræve myndighedernes godkendelse.

Han oplyser, at ejendommen sælges efter reglerne i udbudsbekendtgørelse jf. beg. nr. 799 af 24. juni 2011 om offentligt udbud af kommunens henholdsvis regionens faste ejendomme. Den seneste offentlige vurdering sætter Himmel-bjerggårdens ejendomsværdi til 22,9 millioner kr.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS