I april kom 4.700 flere lønmodtagere i job end i måneden før, 300 af dem i byggeriet, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Opsvinget på arbejdsmarkedet kan fejre 6 års jubilæum, hvor der hver eneste måned er kommet flere i arbejde. De seneste 6 år er der i gennemsnit skabt 14,5 nye job i byggeriet - hver eneste dag.

- I alt var der 2.784.100 lønmodtagere i Danmark i april. Aldrig i danmarkshistorien har der været så mange i job som nu, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

- Men selv om det danske opsving er bundsolidt, så er vi en lille åben økonomi. Det betyder, at vi uundgåeligt vil blive ramt blandt andet af den økonomiske afmatning i Tyskland og den fortsat uafklarede handelskrig mellem USA og Kina, påpeger han.

NB! Proptech - digitale værktøjer til ejendom. Kurset afholdes d. 3. december 2019.

2.400 nye byggejob siden nytår – men kurven flader ud
Zoomer man ind på bygge- og anlægsbranchen, er der skabt 2.400 nye job siden årsskiftet - heraf beskedne 300 i april, når der korrigeres for sæsonudsving.

- De seneste 6 år er der også i byggeriet måned for måned skruet op for aktiviteten. Lige fra gravkøerne på de store projekter til den lokale tømrer, som sætter nye vinduer i parcelhuset fra 60´erne. Som situationen er nu, er der rigelig plads til og brug for både dansk og udenlandsk arbejdskraft i byggeriet, siger Dansk Byggeris cheføkonom.

Erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen forventer dog en mere flad udvikling i beskæftigelsen i 2. halvår af i år og i 2020, blandt andet fordi der kan spores en afmatning andre steder for eksempel hos rådgivere og arkitekter. Det vil uundgåeligt slå igennem overfor bygge- og anlægsbranchen, lyder det fra Dansk Byggeri.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS