Kronløbsøen er en kunstig ø i Kronløbsbassinet, der ligger nord for Århusgadekvarteret og syd for Sundmolen. Her skal der opføres et boligbyggeri på 25.000 kvm på den kunstige ø, som samtidig skal rumme et parkeringsanlæg under vand med plads til 1.000 biler.

Den første projektkonkurrence, som By & Havn afholdt om udviklingen af Kronløbsøen måtte annulleres, da den ikke gav et resultat, som lå inden for budgettet.

Nu er By & Havn er klar med en ny projektkonkurrence om Kronløbsøen. Foruden boligerne på øen skal der bygges boliger på et mindre byggefelt på Fortkaj i Århusgadekvarteret syd for Kronløbsøen, hvis kælder skal rumme tilkørselsramper til en undersøisk forbindelse til parkeringsanlægget.

Bebyggelsen på Kronløbsøen skal udformes som et antal solitære bygninger med ens bygningshøjde på 18-20 meter. Parkeringsanlægget er ikke med i projektkonkurrencen, men teamet skal rumme ingeniørkompetencer, der kan forestå opgaven som rådgiver ved udvikling af parkeringsanlægget.

Konkurrencen skydes i gang den 18. marts 2016 og afsluttes i midten af juni 2016. Herefter findes en vinder, og processen frem mod en lokalplan begynder i et samarbejde mellem vinderteamet, By & Havn og Københavns Kommune.

NB! Planloven - de nye regler og løsninger. Seminaret afholdes d. 9. juni 2016.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne