Ud af 15 prækvalificerede har 5 konsortier ikke afleveret det første delmateriale inden fristens udløb og er derfor ikke længere med i konkurrencen.

Udbuddet af Odense Letbane til 3 milliarder kr. er delt op i 4 udbudspakker, og i alt 15 konsortier var prækvalificerede til opgaverne, men 5 er nu faldet fra, da de ikke har afleveret det første delmateriale inden fristens udløb.

- Der er altid en vis sandsynlighed for, at der sker ting, som fører til frafald blandt byderne. Årsagerne kan vi kun gisne om. Oftest er det udfordringer i forbindelse med konsortiesammensætningen, siger administrerende direktør for Odense Letbane P/S, Mogens Hagelskær, med henvisning til, at det er det blevet vanskeligt at ændre på konsortier undervejs i udbudsprocessen, efter at de nye EU-regler er trådt i kraft.

NB! Den nye udbudslov og ændringer i tilbudsloven. Seminaret afholdes d. 24. februar 2016.

- Vi har fortsat en rigtig god konkurrencesituation med fire bydere på letbanevognene, tre bydere på transportsystemet og tre konsortier, der byder på både vogne og skinner, påpeger han.

Odense Letbane har fravalgt at hive nogle af de aktører, der ansøgte om prækvalifikation, men som ikke kom med i første runde, ind i udbuddet efter frafaldet af de 5 konsortier. Det skyldes, at man vil undgå forsinkelser på op til 4 måneder.

De frafaldne konsortier omfatter Alstom Danmark, som deltog i 3 af de frafaldne konsortier, samt Colas Rail S.A., Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. (CAF), Aecom og Hansson & Knudsen og endeligt CG Jensen, JV1 Acciona og Efacec.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter