5 almene boligselskaber på Fyn slår pjalterne sammen og bliver til ét stort og slagkraftigt boligselskab. Fusionen betyder, at selskabets mange boligafdelinger og beboere kommer til at stå stærkt over for fremtidens udfordringer.

Fyn får et nyt stort alment boligselskab. Det står klart, efter at 5 boligselskaber med overvældende flertal har vedtaget at fusionere med hinanden. Det drejer sig om Boligselskabet Vissenbjerg, Kerteminde-Munkebo Boligselskab, BSB Glamsbjerg, BSB Nordfyn og Nørre-Aaby Ældreboligselskab.

Fusionen samler 1.200 almene boliger, der ligger placeret i et område, som strækker sig fra Nørre Aaby på Vestfyn over Bogense på Nordvestfyn til Kerteminde på Nordøstfyn og Glamsbjerg i syd.

Det nye boligselskab har både ungdoms- og familieboliger og ældre- og plejeboliger, og beboerne og de boligafdelinger, de bor i, bliver en del af et fællesskab, der i kraft af sin størrelse vil stå solidt i fremtiden.

NB! Odense investerer 24 milliarder i boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 17. januar 2019.

Det fortæller Claus Olesen, som er kundechef i Servicecenter Nord-/Vestfyn ved Domea.dk. Det er servicecentrets personale, der hidtil har sørget for at drive og vedligeholde boligerne og servicere beboerne i de 5 boligselskaber - og det bliver de ved med i det nye selskab.

- De 5 boligselskaber har ønsket at fusionere for at stå stærkere i mødet med fremtidens udfordringer og de stigende krav til effektivisering, der er i den almene sektor. Det vil desuden gøre boligselskabet til en mere attraktiv samarbejdspartner for kommuner og andre aktører, siger Claus Olesen.

Den næste tid går med at få alt det praktiske på plads. Der er nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter fra de 5 boligselskaber, som er i gang med at udarbejde et forslag til vedtægterne for det nye boligselskab, der endnu ikke har fået sit navn. De fælles spilleregler skal endeligt vedtages på et møde den 28. februar 2019.

Fusionen ventes at træde i kraft i anden halvdel af 2019.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.