Viborg skal have leveret 45 mobile boliger til autister, så de fx kan stå i forældrenes baghave og så senere flyttes ud nær et bosted.

Viborg udbyder opførelse af AT-home boliger bestående af 45 boliger, samt tilhørende fælles- og servicearealer. Boligerne er på 49 kvm og der er afsat 60 millioner til projektet.

AT Home 02 projektet omfatter mobile boliger samt personale- og fællesdel opbygget af samme modul. 

Det er Wienberg Architects der har tegnet boligerne.

Autister har brug for rolige omgivelser og byggeriet får sin særegne karakter i måden de enkelte moduler indgår i samspil med hinanden på, i kompositionen af moduler, grønne hegn og haverummets elementer.

Opgaven planlægges udført på følgende adresse:

- Botilbud Hinge: Tingskrivervej 37, Hinge, 8620 Kjellerup. 16 boliger + 2 fælleshuse

- Botilbud Mosetoft: Møgelkjærvej 6, 8800 Viborg. 5 boliger

- Botilbud Gårdhaven: Møgelkjærvej 6H, 8800 Viborg. 6 boliger og 1 fælleshus.

Botilbud Hinge er beliggende på en stor landskabelig grund. På grunden etableres 2 boligklynger á 8 mobilboliger med tilhørende personale- og fælleshus.

Botilbud Mosetoft og Botilbud Gårdhaven er placeret lige ved siden af hinanden.

Botilbud Mosetoft består af 5 nye mobilboliger, mens det i forbindelse med Botilbud Gårdhaven etableres 6 mobilboliger samt personale- og fælleshus. I forbindelse med begge botilbud etableres hegn som afgrænsning af det fælles haverum.

Byggemodel

AT Home er bygget som moduler. På den måde er det muligt både at få en etværelses- eller toværelsesbolig alt efter behovet for den enkelte.

Boligen er mobil og kan flyttes efter behov. Det betyder, at den voksne med autisme kan begynde med at flytte ind i boligen tæt på et botilbud eller i princippet hjemme i forældrenes baghave, hvorfra borgeren kan modtage pædagogisk støtte.

På sigt kan borgeren flytte længere væk fra fx forældrenes baghave eller fra botilbuddet og tættere på sit lokale netværk, men samtidigt bevare sin bolig, idet den blot flytter med borgeren.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse