4 arkitektfirmaer deltager i en arkitektkonkurrence om at slå stregerne til en 310 millioner kr. dyr maritim uddannelsesinstitution for maskinmestre, skibsførere og skibsofficerer i Svendborg. Simac, som centret hedder, skal stå på fiks og færdig på Nordre Kaj i 2022.

Det er Cobe, C.F. Møller, Tegnestuen Vandkunsten og PLH Arkitekter som står i spidsen for de 4 hold, og sidstnævnte har det lokale prisvindende arkitektfirma Praksis Arkitekter fra Troense som en af underrådgiverne.

Det er Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter, som står for byggeriet, og formand Frederik Ejlers fortæller, at fonden modtog 30 meget kvalificerede ansøgninger til prækvalifikationen.

- Det høje niveau blandt ansøgerne vidner om, hvor spændende en opgave vi har med at gøre, og med de fire valgte hold føler vi os overbeviste om, at vi vil få meget kvalificerede bud på første del af konkurrencen.

I næste fase af arkitektkonkurrencen skal de 4 hold udarbejde en helhedsplan for Nordre Kaj, som skal omfatte en maritim uddannelsesinstitution, en maritim erhvervspark og et område for blandet bolig og erhverv.

Derefter vil højst 2 hold blive udpeget til anden fase, hvor en egentlig skitse til Det ny Simac skal tegnes. Hele arkitektkonkurrencen forventes at løbe til februar 2019, hvor vinderprojektet præsenteres.

Byggeriet af Det ny Simac er kommet undervejs takket være en 100 millioner kr. stor donation for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, men Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter søger stadig finansiering via maritime fonde. Uanset hvad bliver byggeriet gennemført og resten af pengene findes via realkreditlån.

De 4 hold er:

 


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS