3XN er blandt 60 tegnestuer blevet udvalgt til at genopføre et fiskemarked, der skal fungere som turistattraktion på linje med Utzons operahus.

Det er en af Europas førende tegnestuer, der er blevet valgt til at sætte stregerne til genopførelsen af fiskemarkedet i Sydney. Sådan lyder det i den pressemeddelelse, som UrbanGrowth NSW, har udsendt.

- 3XN har stor erfaring med at designe prisvindende og tilpassede bygninger langs havnefronter i hele verden - fra Skandinavien til Nordamerika og nu Sydney, siger projektchef i UrbanGrowth NSW, Barry Mann.

Opgaven består i at skabe et fiskemarked i verdensklasse med mad og spisesteder på den indre del af havnen. Markedet skal være dynamisk, bæredygtigt og i samklang med omgivelserne. For 3XN er der tale om en stor opgave.

- Vi er utrolig spændte på at arbejde sammen med UrbanGrowth NSW og Sydney Fish Market om at skabe ikke kun et autentisk fiskemarked, men en ikonisk destination for Australien, siger kreativ direktør og stiftende partner i 3XN, Kim Herforth Nielsen.

Leder af Sydney Fish Market, Bryan Skepper, glæder sig også over, at de danske arkitekter skal stå for revitaliseringen.

- Danske arkitekter leverede det ikoniske operahus, og vi har store forventninger om, at danskerne igen vil levere med et ikonisk fiskemarked. Vi er inspirerede af 3XN's bedrifter og glæder os til at arbejde sammen med dem og se vores genudviklingsvision blive realiseret, siger han.

Det er ikke 3XN's første opgave i den australske storby. I 2014 vandt 3XN en internationale arkitektkonkurrence udskrevet af kapitalbanken AMP Capital om at tegne det 49 etager høje Quay Quarter Tower. Den nye bygning i Sydney udformes som en vertikal landsby, der skal fungere som en katalysator for mere erhverv og social interaktion. Det 200 meter høje tårn skal stå færdig i 2020.

Også herhjemme er 3XN involveret i højhusprojekter. Den 31. oktober holder Kim Herforth Nielsen oplæg om udviklingen af det 31 etager høje La Tour Tower på konferencen Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027. Boligtårnet på Randersvej skal indeholde 310 familie- og ungdomsboliger, primært 2- og 3-værelses lejligheder.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS