Den 20. maj indvies det nye 45.000 kvm hovedsæde for svenske Swedbank, der er tegnet af danske 3XN, hvor 2.500 medarbejdere nu skal have deres hverdag.

Ikke mindre end 2.500 medarbejdere flytter d.2. juni ind i det nye 45.000 kvm store hovedkvarter i Sundbyberg, 5 km uden for Stockholm City. Det nye hovedsæde for Swedbank bliver et af Sveriges mest moderne og innovative kontorbyggerier – med vægt på transparens, skandinavisk enkelhed og dynamiske sociale miljøer.

Huset er tænkt og tegnet indefra og ud. Vi har meget bogstaveligt taget udgangspunkt i Swedbanks kerneværdier og omsat dem til et moderne og markant hovedsæde. Det har i høj grad været deres ønske at skabe et åbent socialt miljø, og det er jo netop også en af vores grundidéer. Derfor har det været en enormt spændende proces, og vi er utroligt stolte af resultatet, forklarer 3XNs grundlægger Kim Herforth Nielsen.

Bygningen bliver et fyrtårn inden for svensk kontorbyggeri med sit innovative og transparente udtryk og en utraditionel trippel-v struktur. Det store volumen er brudt op i en menneskelig skala, så det både indvendigt og udvendigt virker imødekommende og overskueligt.

 - Trippel-v løsningen betyder først og fremmest, at medarbejderne er placeret i kortere afstand af hinanden på uforstyrrede arbejdsøer, end i en traditionel kontorlænge. Det bidrager til kortere distancer, god intern kommunikation, visuel kontakt og videndeling afdelingerne imellem, fortæller Kim Herforth Nielsen.

De 2 nederste etager er indrettet med restaurant, konferencefaciliteter og receptionsområde og udstyret med åbne glasfacader, der understreger deres semioffentlige funktioner og Swedbanks imødekommenhed mod omgivelserne. Dette resulterer i et hus og en bank, der bliver et aktivt og værdiskabende bidrag til bydelen og dens beboere.

Det nye hovedsæde er resultatet samarbejde mellem 3XN og udviklingsselskabet Humlegården Fastigheder, som er bygherre på projektet.

Swedbank har omkring 8 millioner privatkunder og omkring 600.000 erhvervs- og organisationskunder med 306 filialer i Sverige og cirka 180 filialer i de baltiske lande. Koncernen er også til stede i andre nordiske lande, USA og Kina. Den 31. marts 2014 havde koncernen samlede aktiver til en værdi af 1.922 milliarder svenske kr.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Kontormarkedet vokser til 170 milliarder i 2015-2025. Konferencen afholdes imorgen den 21. maj 2014 i forbindelse med Copenhagen Property Summit den 21.-22. maj, hvor 1000 ejendomsaktører fra Danmark og norden mødes til årets største branchemesse COPSUM2014. Med et stærkt fokus på vidensdeling igennem diskussioner og konferencer, og på at skabe netværk og forretningsmuligheder for alle deltagere, er Byens Ejendom stolte af at invitere til COPSUM2014 - se programmet og tilmeld dig via hjemmesiden eller køb billetter i døren på Docken i Nordhavn.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS