I alt har 18 hold med både nationale og internationale eksperter ansøgt om at blive en del af parallelkonkurrencen. Nu er 3 hold udvalgt.

Randers Kommune og Realdania har nu valgt de 3 tværfaglige hold, der i løbet af foråret 2019 skal konkurrere om at lave det bedste bud på en udviklingsplan for Byen til Vandet.

- Jeg glæder mig til at se resultatet af det arbejde, de nu skal i gang med, og som skal sikre, at vi realiserer byens unikke potentialer for byudvikling på arealerne lige midt i byen og med naturen og vandet lige i baghaven, siger borgmester og formand for dommerkomitéen Torben Hansen.

De 3 hold, der er sluppet igennem nåleøjet er: Team C.F. Møller, Team Effekt og Team Vandkunsten. De skal nu inden sommer lave hver deres bud på en udviklingsplan for Byen til Vandet. Forslagene bliver offentliggjorte til offentlig debat i juli og august, hvorefter dommerkomitéen udvælger vinderforslaget. Den endelige udviklingsplan bliver herefter gjort færdig, sådan at Randers byråd forventeligt kan godkende planen i januar 2020.

NB! Jylland: Bofællesskaber og nye boformer. Konferencen afholdes d. 23. oktober 2019.

Byen til Vandet er Randers byråds’ ambitiøse vision om byudvikling, der skal udvikle en ny bydel på de nuværende havnearealer mellem midtbyen, Gudenåen og Randers Fjord - til gavn for både bosætning, erhverv og turisme. Samtidig skal projektet beskytte Randers mod stormfloder. Udflytningen af Randers Havn til nye og bedre arealer sydøst for den nuværende placering skaber mulighed for udviklingsprojektet Byen til Vandet.

Når det sker, vil havnen etapevis efterlade store arealer, der sammen med andre ubebyggede arealer på i alt 590.000 kvm kan anvendes til attraktiv byudvikling i den unikke flodnatur.

- Randers har med Byen til Vandet en unik mulighed for at arbejde med mange aspekter i byudvikling på én og samme tid. Opgaven med udviklingsplanen er kompleks og kræver høj faglighed og velvillighed til at efterprøve og udvikle nye synergier mellem projektøkonomi, bæredygtig byudvikling, klimatilpasning og sameksistens med en levende og aktiv erhvervshavn i bevægelse. Det skaber ideelle muligheder for, at udviklingsplanen for Randers kan blive et visionært eksempel på en robust og fremtidssikret byudvikling, siger Mikkel Suell Henriques, projektchef i Realdania og medlem af dommerkomitéen.

De 3 hold

TEAM C.F. Møller
C.F. Møller
Niras
Urgent.Agency
Cushman & Wakefield

TEAM Effekt
Effekt Arkitekter
Cassøe Frost Borchmann
Trafik Plan
Konsulent ”Fru Andersen”
WTM Engineers GmbH
ISC Rådgivende Ingeniører
Nordicals Erhvervsmæglere Randers

TEAM Vandkunsten
Vandkunsten
COWI
Marianne Levinsen Landskab
Johanne Bugge Experience Consult


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030