Et af de største offentlig-private samarbejder, OPP, er nu færdigbygget og netop sat i drift: Holbæk Sportsby til en samlet værdi af 550 millioner kr, hvoraf de 325 millioner er gået til byggeriet og de resterende 225 millioner skal dække driften i 24,5 år. 

Holbæk Sportsby består af et multifunktionelt byggerii 2 etager på i alt 22.500 kvm og et tilhørende 420.000 kvm stort udendørsareal med plads til ketchersport og boldspil over svømning, styrketræning og løb til parkour, ridning og BMX. Derudover er sportsbyen indrettet til, at der kan afholdes større koncerter, konferencer og store sportsbegivenheder.

Bygningen indeholder desuden restaurant med tilhørende produktionskøkken samt et sundhedscenter, hvor der er kontorer, mødelokaler, multisale og adgang til en sansehave.Det er jeg helt vildt glad for. Det har været en lang proces, hvor udskydelser naturligt har skabt frustrationer blandt de kommende brugere. Så det er en glædens dag, og nu kan vi endelig komme i gang med det, som det hele handler om: Sport, motion, sundhed og fællesskab. På foreningernes og borgernes vegne er jeg utrolig glad,” fortæller Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune.

Bygherre er Holbæk Kommune og Fonden Holbæk SportsBy, mens projektet er tegnet af det lokale arkitektfirma Kullegaard, som har 55 ansatte.

Entreprenør på projektet er den lokale Holbæk-entreprenør Morten C. Henriksen, som gennem sin erhvervsdrivende fond Fonden Holbæk SportsBy skal stå for drften af projektet frem til 31. december 2041.

Morten Henrsiksen har samtidigt købt flere byggeretter omkring den nye sportsby, som skal opføres de kommende år.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder