Der bliver nu mulighed for at bygge 1.600 boliger med 20 minutter til København, 2 kilometer til kysten – og med skovbrynet i baghaven. 

Køge Byråd vedtog tirsdag den 27. august 2019 vedtog en revision af masterplanen for Køge Nord, der betyder, at det bliver muligt at bygge boliger vest for den eksisterende fredskov, hvor afstanden til motorvejen er større.

Dermed vil Skovbyen i Køge Nord slå en ring om fredskoven og samtidig blive tæt knyttet til landsbyen Ølsemagle.

- Køge Nord bliver en bæredygtig bydel, der fungerer i fællesskab med naturen og området omkring. Derfor giver det rigtigt god mening at placere boliger rundt om fredskoven. Nye træer og grønne områder mellem bygningerne betyder, at skov og bolig nærmest fletter sammen og skaber gode rammer for de fællesskaber, der vil skyde op mellem dem, der flytter ind, siger borgmester Marie Stærke.

NB! Energioptimering og vedvarende energi i byggeprojekter. Konferencen afholdes d. 1. oktober 2019.

Revisionen af Masterplanen omfatter således en ændring af boligområdet på arealerne nord for Ølsemagle landsby og mellem landsbyen og stationen med en øget boligmængde fra 800-1.100 boliger til nu at kunne rumme op til cirka 1.600 boliger. 

Den ændrede geografi for boligområdet og øget boligmængde giver anledning til at foreslå en ny vej gennem området, fra Nordstjernen ved Køge Nord Station til Egedesvej umiddelbart vest for fredskoven. Beslutningen om at placere boliger længere fra motorvejen giver også mulighed for at komme i gang med at opføre boliger tidligere end hidtil planlagt. 

Revisionen af Masterplanen er udarbejdet i tæt samarbejde mellem forvaltningen og Cobe, Schønherr samt Envidan og Cowi. Den reviderede masterplan skaber mulighed for en landskabsvold, som afgrænser boligerne mod næste etape af skandinavisk Transport Center. 

Der vil være en forudgående høring af det kommuneplantillæg, revisionen vil medføre. Der afholdes desuden borgermøde den 12. september 2019 klokken 19 på Ølsemagle Kirkevej 62.

- Det bliver utrolig spændende at følge udviklingen af et helt nyt boligområde i Køge. At følge, hvordan det område, der i dag består af marker, bliver til en helt ny bydel, hvis borgere kan nyde godt af god infrastruktur og nærhed til bymidten. Som med al byudvikling gælder det om ikke kun at tænke i kvadratmeter og byggehøjder – men også i kultur og fællesskaber, og det liv, der skal leves. Jeg håber på, at rigtig mange interesserede borgere vil komme og høre mere om projektet, og give deres input på borgermødet, siger borgmester Marie Stærke.

Første skridt i planprocessen er en idéfase, som varer fra 28. august - 25. september 2019. 


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter