Det brede flertal bag Trafikaftale 2014 har afsat 2 millioner kr. til en genberegning af grundlaget for en parallel-motorvej ned gennem Jylland til aflastning af motorvej E45. Det skaber glæde i Hærvejskomitéen.

Partierne bag Trafikaftale 2014 har afsat 2 millioner kr. til en genberegning af de 3 belyste korridorer for en eventuel kommende motorvej parallelt med E45 for at få en nærmere vurdering af den mest optimale løsning. Det skaber glæde i Hærvejskomitéen som arbejder for at skabe bred politisk opbakning til ideen om den 160 kilometer lange motorvej gennem Jylland som aflastning til E45 og Vejlefjordbroen.

- Genberegningen af Hærvejsmotorvejen er rigtig godt nyt for hele Danmark, og vi er overbevist om, at den vil sætte en tyk streg under mulighederne, siger formand for Hærvejskomitéen, medlem af regionsrådet i Region Syddanmark, Poul Andersen.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Campusbyggeri for 6 milliarder i Aarhus og Aalborg. Konferencen afholdes d. 3. september 2014

- Det glæder os utroligt meget, at forligskredsen har anerkendt Hærvejsmotorvejen som en del af en langsigtet løsning for den jyske transportkorridor. Aftaleteksten understreger jo også, at Hærvejsmotorvejen samtidig vil skabe ny mobilitet, siger han videre.

Trafikaftale 2014 har bred opbakning fra både regeringen med Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre samt fra Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti. Den nye aftale åbner for en lang række trafikprojekter over hele landet, og den finansieres med disponible midler fra Infrastrukturfonden.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS