Kim Risager fra Arkitema taler om Bindesbøll-byen: ny bydel til over 2 milliarder med 1.200 boliger på konferencen "Aarhus investerer 81 milliarder i byudvikling", som afholdes i Aarhus den 1. marts 2017.

Risskov vil få en helt ny bydel, når arealerne for det nuværende psykiatriske hospital bliver omdannet til blandede boligkvarterer med 110.000 kvm boliger.

De op mod 1.200 nye almene og private boliger vil kunne huse 2.500 nyere århusianere. En del af de bevaringsværdige bygninger på grunden vil blive bevaret, og området vil bestå af flere kvarterer med sit eget særpræg. Hvordan ser planen for området ud, og med hvilken tidsplan skal det udbygges? Hvordan skaber man sammenhæng mellem nybyggeri og eksisterende byggeri, mellem de enkelte kvarterer og mellem området og resten af Aarhus?

NB! Aarhus investerer 81 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 1. marts 2017.

Aarhus er Jyllands vækstcenter og oplever en nettotilvækst på over 4.000 nye borgere hvert år. Befolkningen vil i 2027 være på 369.000, og Aarhus ligger nr. 2 lige efter København som landets største tilflytningskommune. Det stiller store krav til udbygningen af boligkapaciteten.

I 2016 flyttede over 5.000 personer til Aarhus, så befolkningen nu er på 335.684 indbyggere. Kommunen har et mål om at bygge varieret og skabe bydele med blandende befolkningsgrupper, der har let adgang til grønne områder og offentlig transport.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder