Züblin har netop underskrevet totalentreprisekontakt med Carlsberg Byen om at udføre bykvarterets næste store højhus i den nordvestlige del af Carlsberg Byen. Byggeriet består af et 80 meter højhus og tilhørende karré med et samlet areal på knap 40.000 kvm fordelt på bolig, erhverv, detail, café, restaurant og parkeringskælder.

Projektet er baseret på tidlig involvering, og det er designet og projekteret i et tæt samarbejde mellem Carlsberg Byen som bygherre og et team bestående af Züblin som totalentreprenør, Schmidt Hammer Lassen Architects og Holscher Nordberg Arkitekter som arkitekter og COWI, der sammen med Züblin er rådgivende ingeniører.

Parterne har arbejdet sammen om at udvikle og optimere projektet siden maj 2017, og de har sammen skabt et projekt, der forener moderne arkitektur med innovative tekniske løsninger. Processen har minimeret risikoen og optimeret både kvalitet, tidsplanlægning og økonomi.

- Det foreløbige samarbejde på dette projekt har været præget af et stort engagement og en fælles vilje til at finde de mest optimale løsninger. Det er en gennemgående tendens, vi oplever i Carlsberg Byen, fordi den tidlige inddragelse i vores samarbejdsmodel skaber en stærkere tilknytning til projektet for alle parter og dermed et større engagement til at føre projektet i mål, siger Carlsberg Byens administrerende direktør Jens Nyhus.

NB! Højhus-byggeri. Konferencen afholdes d. 29. maj 2018.

Det nikker Jens-Henrik Nicolaisen, der er bestyrelsesformand for Züblin, genkendende til.

- I Züblin tror vi på, at tidligt samarbejde er vejen til succes. Når vi indgår i store byggeprojekter som i Carlsberg Byen, sker det med afsæt i vores partneringmodel teamconcept, der ligesom Carlsberg Byens samarbejdsmodel tager udgangspunkt i tidlig involvering af alle parter. Det fælles udgangspunkt med tidlig involvering og todelt kontraktfase – opdelt i planlægning og udførelse – har skabt engagement og grundlag for i fællesskab at udvikle et projekt, der giver værdi for alle parter. Kontrakten med Carlsberg Byen cementerer Züblins position på det danske marked, hvor vi som en stor international spiller på forholdsvis kort tid har markeret os med markante projekter, siger Jens-Henrik Nicolaisen.

Byggeriet designes virtuelt med BIM.5D
Per Engsø, direktør for Züblin Byggeri i Danmark, ser frem til at komme i gang med byggeriet, og han glæder sig over projektet, der bringer alle Züblins kompetencer i spil inden for fundering, anlæg og byggeri.

- Hele teamet har arbejdet intensivt, og det er deres fortjeneste, at vi er nået her til, siger Per Engsø og fremhæver, hvordan de digitale processer spiller en afgørende rolle for projektet.

- Vi designer vores projekter virtuelt, inden vi bygger dem og som en essentiel del af dette arbejde, har teamet arbejdet aktivt med BIM.5D. Detaljerede 3D-modeller har dannet grundlag for optimering af projektets bygbarhed mens 4D simuleringer og 5D-kalkulationer har optimeret projektets tidsplan og økonomi, fortæller Per Engsø.

Projektet forventes at være færdigt i 2021.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder