Boligminister Kaare Dybvad tog tirsdag den 17. september det første spadestik til 148 almene boliger i Ørestad Syd. Boligerne afleveres i 3 etaper, og de første står klar til indflytning i foråret 2021.  

Mangfoldigheden i Ørestad Syd fik et boost i tirsdags, da AG Gruppen og Boligforeningen AAB sammen med boligministeren tog det første spadestik på byggeriet af 148 almene boliger og en ny daginstitution.

- De nye boliger, som varierer i størrelse fra 38 – 114 kvm, kommer til at dele gård med de private lejeboliger i Ørestad Have, som er en del af samme karré. Det er godt nyt for København. Tolerancen og fællesskabet vokser nemlig, når boligformer blandes, lyder det fra direktør i AG Gruppen Tony Christrup.

- Vi har brug for at blande boligformerne i byen. Vi skal have et miks af unge og gamle, familier og singler, direktører og pædagoger til at bo side om side. Det skaber dialog, styrker fællesskabet og sikrer sammenhængskraften.

Boligminister Kaare Dybvad Bek var inviteret til at tage første spadestik på de almene boliger til 295 millioner kr. For ham markerer det nye byggeri en voksende bevidsthed om behovet for at give plads til alle i byen – og ikke kun dem, der har råd til at betale de dyreste huslejer.

NB! Etagebyggeri i træ. Kurset afholdes d. 3. oktober 2019.

- Det er vigtigt for mig, at vi får skabt mere blandede byer og boligområder i Danmark, så vi derigennem får mulighed for at mødes og leve side om side med andre, der ikke ligner os selv. Det er afgørende, hvis vi skal skabe en stærkere sammenhængskraft, og derfor var det en fornøjelse at tage første spadestik til Ørestad Syds nye almene boliger og daginstitution, siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

Christian Høgsbro, administrerende direktør i Boligforeningen AAB, havde også et par ord at sige om byggeriet.

- I AAB er vi meget glade for og stolte af, at vi i samarbejde med AG Gruppen kan være med til at sikre, at mennesker med almindelige indkomster også kan bo i hovedstaden - og bidrage til at vi får en blandet by med plads til alle. Det er nemlig vigtigt, at der er plads til alle i København – uanset størrelsen på deres pengepung, siger Christian Høgsbro.

AG Gruppen har bygget almene boliger i mere end 20 år og været blandt de første til at sætte den blandede by på tapetet. Således står AG Gruppen bag udførelsen af Karen Blixen Parken i Ørestad Nord, hvor almene boliger, andelsboliger og pensionskasselejligheder ligger side om side. Alle lejligheder er bygget med de samme materialer, og sådan kommer det også til at være med de nye boliger i Ørestad Syd.

- Arkitektur skal ikke skabe skel mellem folk. Det skal tværtimod opfordre til fællesskab og godt naboskab ved at skabe mødesteder, hvor folk kan mødes tilfældigt og lære hinanden at kende, siger Tony Christrup.

Fakta om byggeriet


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i Jylland