Etagebyggeri i træ - kundekrav, CO2-krav og lovkrav - løsninger

Baggrund

Træbyggeri bliver mere og mere populært, og det er nu muligt at bygge både højhuse og store bygningskomplekser i træ.

Træets stigende popularitet som byggemateriale skyldes dets klimavenlige egenskaber, fleksibelt og lav vægt. Fordi materialet kan ånde giver træ et betydeligt bedre indeklima i sammenligning med beton og andre byggematerialer. Som et bæredygtigt alternativ til beton er træ derfor kommet i fokus hos både bygherrer og arkitekter.

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 7 gode grunde til at bygge i træ
Træbyggeri bliver mere og mere populært, og det er nu muligt at bygge både højhuse og store bygningskomplekser i træ. Træets stigende popularitet som byggemateriale skyldes dets klimavenlige egenskaber, fleksibilitet og lav vægt. Da materialet kan ånde, giver træ et betydeligt bedre indeklima i sammenligning med beton og andre byggematerialer. Som et bæredygtigt alternativ til beton er træ derfor kommet i fokus hos både bygherrer og arkitekter. Hvilke fordele er der ved at bygge i træ?

Jonas Sangberg , Ejer og kreativ direktør, Arkitekt MAA/MDL, Sangberg

10.00 Tekniske krav og udfordringer ved træbyggeri
Hvilke tekniske udfordringer og krav er der ved træbyggeri? Brandkrav, lydkrav og krav til konstruktionen. Hvad skal man være opmærksom på, og hvordan løser man udfordringerne?
10.25 Højhuse i træ - ny trend?
Højhuse af træ eller kombinationsløsninger, hvor træ indgår som et væsentligt konstruktionselement, er ikke helt ualmindeligt i blandt andet Norge og Sverige. Erfaringer fra udlandet kan sagtens overføres til Danmark og konceptet er nu også på vej her til landet. Hvad er fordelene og mulighederne ved at bygge højhuse i træ, og hvad er de tekniske, og ikke mindst brandtekniske, udfordringer og krav? Hvor stor er interessen for at bygge højhuse i træ?  Teknologisk Institut, NCC, Rambøll og Carlo Volf har planer om et 32 meter højt trætårn i 10 etager på havnen i Aarhus.

Peder Fynholm , Projektleder, Teknologisk Institut

10.50 Kaffepause
11.20 Lisbjerg: træbyggeri i 4 etager
Et i alt 4.100 kvm stort boligkompleks med 39 boliger i op til 4 etager på Lisbjerg Bakke fremstår som et seriøst og bæredygtigt bud på fremtidens etagebyggeri træ. AL2bolig står bag projektet, hvor de første beboere flyttede ind i påsken 2018. Byggeriet blev kåret som Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Tegnestuen Vandkunsten står bag arkitekturen, mens Moe er rådgiver på projektet. Hvilke overvejelser ligger til grund bag valget af træ som byggemateriale? Hvordan er det at arbejde med træ som byggemateriale og hvilke erfaringer har man høstet i forbindelse med dette banebrydende byggeri?

Bo Pedersen , MOE A/S

11.45 Træhotel i 5 etager
Det er ikke kun boligbyggeri, men også hoteller og andre erhvervsbygninger, der kan bygges i træ. Hotelkæden Moxy vil opføre et træhotel med i alt 228 værelser i København. Arkitekterne bag projektet er BWM Architekten und Partner fra Østrig og Anders Helweg Arkitekter, der bl.a. står for facadedesign. 
12.10 Træ-beton hybrid gør det muligt at bygge i op til 100 m højde
En østrigsk træ-beton hybrid gør det teknisk muligt at bygge i op til 100 meters højde. Teknologien kommer nu til Danmark, hvor den skal anvendes i et projekt med 24 lejligheder fordelt på 6 etager. Derudover er der planer om at opføre et 2.700 kvm stort erhvervs- og boligkvarter i hovedstadsområdet.

Frederik Spanning , Administrerende direktør, Cree Danmark

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost
Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

De kommer også

Jesper Eis Eriksen

AB Clausen A/S

Mads Nicolai Jensen
Bo Normann Andersen
Andreas Klauber

Caplloyd

Katja Ochtaras
Flemming Meyendorff

CG Jensen A/S

Lasse Toft

Cree Danmark

Frederik Spanning

Fabulas ApS

Michael Eberhard

Freja ejendomme A/S

Rune Christiansen

H+ARKITEKTER A/S

Ib Hou

JK Pavilloner ApS

Karsten Jensen
Yvonne Kristensen
Kim Trier

Lejerbo

Michael Friis Nielsen

MOE A/S

Bo Pedersen

Rambøll Danmark

Thomas Graah

Teknologisk Institut

Peder Fynholm

Tredje Natur

Ole Schrøder

URBAN POWER ApS

Sara Buhl Bjelke

ØLLGAARD

Mads Christiansen

Årstiderne Arkitekter

Andreas Olrik

Andre konferencer

Tilmeld dig her