Fredensborg VVS-Teknik har betalt en bøde på 1 million kr. for at have koordineret tilbud med en konkurrent på 5 byggeprojekter. Bødens størrelse er nedsat på grund af særlige forhold.

Fredensborg VVS-Teknik har vedtaget en bøde på 1 million kr. for overtrædelse af konkurrenceloven, hvor Fredensborg VVS-Teknik har koordineret tilbud på byggeopgaver med en konkurrent. Sagerne mod konkurrenten er endnu ikke afsluttet.

- Fredensborg VVS-Teknik har udvekslet og koordineret oplysninger om priser og andre vilkår med en konkurrent i forbindelse med tilbud på 5 byggeprojekter. Det er en grov overtrædelse af konkurrenceloven, som både skader byggebranchen og bygherrerne, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald.

NB! Bestyrelsesarbejde i ejendomsselskaber. Kurset afholdes d. 6. september 2017.

Bødens størrelse afspejler, at Fredensborg VVS-Teknik har samarbejdet om sagens afgørelse. Der er desuden lagt vægt på virksomhedens betalingsevne, og på at 3 af sagens 5 forhold er begået, før straffen for overtrædelser af konkurrenceloven blev skærpet den 1. marts i 2013. I øvrigt er bødens størrelse fastsat ud fra overtrædelsens grovhed og varighed samt virksomhedens omsætning.

De 5 byggeprojekter, som er omfattet af sagen, ligger alle i københavnsområdet. Det drejer sig om: Vibenhus Skole, boligbyggeriet "Domea Følager", den nye krydstogtsterminal samt 2 projekter på Nørre Gymnasium.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen indledte i 2015 en efterforskning af sagen efter at have fået et tip. Siden anmeldte Konkurrencerådet sagen til Statsadvokaten for Økonomisk og International Kriminalitet(SØIK) med henblik på strafferetlig forfølgelse.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030