Vinderne af helhedsplanen for 2.900 boliger i Brøndby Strand Parkerne er nu blevet udpeget. Vinderteamet består af DOMUS arkitekter, BCVA, Kragh & Berglund og MOE

Konkurrencen om en ambitiøs helhedsplan, som bliver danmarkshistoriens største renoveringsprojekt, blev afgjort søndag d.15 juni. Vinderteamet består af DOMUS arkitekter, BCVA, Kragh & Berglund og MOE. 

Brøndby Strand Parkerne er med sine ca. 2900 boliger et af landets største boligområder. De 300.000 kvm huser i alt 8.000 beboere, hvilket svarer til indbyggertallet i  en mindre dansk by såsom Tønder, Skælskør eller Faaborg.  Så da vinderen i konkurrencen om en ny helhedsplan for området blev offentliggjort søndag den 15. juni 2014, løftede man samtidig sløret for en afgørende beslutning om et byggeprojekt i milliardklassen. De 4 boligselskaber, der er bygherre på projektet, kunne her kåre Team DOMUS som vinder. Ifølge dommerkomitéen er vinderforslaget ”Grønby Strand”, blevet valgt på grund af det meget høje niveau på alle dele af besvarelsen:

“Denne spænder fra den stærke idé med sammenfletning mellem by og landskab over den fine indlevede arkitektoniske behandling af det rumligt velproportionerede stræde for svage trafikanter til nye velproportionerede pladser og udfoldning af specielt højhusenes arkitektoniske potentiale.”



Brøndby Strand Parkerne omhandler 2.900 boliger med 8.000 beboere. Boligerne er fordelt på 12 højhuse,66 4-etagers blokke, 8 rækkehusblokke og 4 Centerbygninger.

Bæredygtighed har været et gennemgående tema for de 4 boligselskaber der er bygherre på projektet. Det er en ambition at området med tiden kan opnå DGNB certificering og om muligt blive en af de første bæredygtige bydele i landet. Vinderforslaget har derfor implementeret en række forslag, der skal imødekomme denne ambition.  Man har herudover medtaget et fokus på klimaforandringer som ligeledes udgør en fremtidig udfordring. Udgravningen af både åer og regnvandsparken er nemlig tiltænkt at have en dobbeltfunktion, da det giver  mulighed for helt at afkoble regnvandet fra kloaksystemet. En løsning der med tiden vil sikre mod effekterne af klimaforandringer, som dem København var vidne til ved de massive regnskyl i juni 2011.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Boligbyggeri for 60 milliarder i København. Konferencen afholdes d. 23. september 2014

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Byudvikling for 35 milliarder i Sydhavn. Konferencen afholdes d. 20. august 2014.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS