Et team bestående af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, COBE, Rambøll Danmark og STED by- og landskab har vundet konkurrencen om Kronløbsøen, hvor der skal opføres et et 25.000 kvm stort boligbyggeri med udadvendt erhverv i en mindre del af stueetagen på en nyetableret ø i Indre Nordhavn oven på et parkeringshus med plads til 1.000 biler under vand.

Dommerkomitéen har valgt et projekt, der bl.a. er inspireret af de geologiske aflejringer ved Møns Klint som vinder af projektkonkurrencen om Kronløbsøen.

I juni 2016 blev projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S bestående af By & Havn (50 procent), PensionDanmark (40 procent) og Nordkranen Ejendomsudviklingsselskab (10 procent) dannet med det formål at udvikle Kronløbsøen i Nordhavn. Desuden skal projektselskabet opføre et byggeri med 7.900 kvm boliger beliggende på Fortkaj – på den nordvendte kajstrækning i Århusgadekvarteret.

Forud for selskabsdannelsen udskrev By & Havn en projektkonkurrence om at tegne boligbebyggelsen og projektere den samlede bebyggelse på de 2 byggefelter. 5 teams blev indbudt i konkurrencen, og 3 aflevererede projektforslag. Nu er vinderteamet fundet. Det bliver Vilhelm Lauritzen Arkitekter, COBE, Rambøll Danmark og STED by- og landskab, der skal stå for designet.

NB! Nordhavnen - de næste faser 2017-2030. Konferencen afholdes d. 24. marts 2017.

- Det er et dygtigt og originalt tilskud til byggeriet i Indre Nordhavn, som både rummer ejerboliger i høj kvalitet og et stort og effektivt parkeringsanlæg, der skal betjene beboerne på den kommende Kronløbsø samt virksomheder og beboere i Århusgadekvarteret og på Sundmolen. Byggeriet skaber sammenhæng mellem Århusgadekvarteret og Sundmolen, og jeg er sikker på, det bliver et attraktivt sted at bo med direkte udsigt til havnebassinet, siger administrerende direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

- Kronløbsøen bliver særdeles attraktive boliger med en perfekt beliggenhed tæt på vand, by og kollektiv transport i et område i rivende udvikling. Byggeriet er det første boligprojekt i Nordhavnen der bliver bæredygtigheds-certificeret efter DGNB standarden. Dermed lever Kronløbsøen op til de krav, PensionDanmark stiller til alle nye byggeprojekter, hvor PensionDanmark som ansvarlig og langsigtet investor er bygherre, supplerer administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Vinderprojektet for Kronløbsøen består af 6 bygningskroppe i en karréstruktur omkring et indre, "grydeformet" gårdrum. I den kommende periode skal projekterne viderebearbejdes i et samarbejde mellem vinderteamet og projektselskabet med henblik på at indsende myndighedsandragende ultimo 2016. Det samlede byggeri forventes at være opført primo 2020.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder