Lokal entreprenør har vundet opgaven med at bygge en ny skole - og udvide Sportscenter Herning med blandt andet en helt ny opvisningshal med 2.000 siddepladser.

Eleverne i Brændgårdskolens Talentklasser, der i dag har til huse på Skolen på Sønderager, kan i 2021 se frem til at flytte ind i nye rammer ved Sportscenter Herning. Samtidig udvides sportscentret med blandt andet en ny opvisningshal med plads til 2.000 tilskuere og en række andre faciliteter, og hovedindgangen vendes mod Herning by med en ny forplads. Den samlede pris for det store byggeprojekt bliver i omegnen af 100 millioner kr.

3 firmaer var prækvalificerede til at byde på projektet, og tirsdag blev Herning Byråd præsenteret for vinderprojektet, som er udarbejdet af KPC Herning i samarbejde med Årstiderne Arkitekter og ÅF Buildings.

NB! Jylland: Planloven og lokalplaner - de nye ændringer. Kurset afholdes d. 28. oktober 2020.

- Med vinderprojektet får vi lige præcis det, vi havde drømt om: Et flagskib for talentudvikling, der samtidig bliver en top-moderne skole, indrettet til at stimulere indlæring, samarbejde og kreativitet.
Jeg er slet ikke i tvivl om, at de rammer vi fremover vil kunne tilbyde Brændgårdskolens Talentklasser vil give optimale betingelser for elevernes talenter inden for idræt, musik eller sang, udtaler formand for Børne- og Familieudvalget, Dorte West, i en pressemeddelelse fra Herning Kommune.

Også formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Johs. Poulsen, ser store perspektiver i nybyggeriet.

Brændgårdskolens Talentklasser har cirka 200 elever fordelt på 9 klasser på 7. 8. og 9. årgang.

Den nye skole vil blive den femte nybyggede folkeskole i Herning Kommune siden 2007.

Det samlede byggeri bliver på omkring 9.000 kvm. Byggeriet udføres af KPC Herning i samarbejde med ÅF Buildings og Årstiderne Arkitekter.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS