Villaer fra 50’erne og 60’erne sælges hurtigere end villaer fra andre årtier. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk, der har set på de villaer, der er solgt det seneste år.

1950ernes murermestervillaer bliver solgt på i gennemsnit 175 dage, mens parcelhuse fra 1960erne finder en køber på 174 dage. Til sammenligning må man beregne en salgstid på 254 dage, hvis villaen er fra 1900 og et årti frem, og 202 dage, hvis villaen er bygget efter 2009. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

NB! Alternativt boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 21. oktober 2015.

- Vil man have en 60er-parcel, er der gode muligheder, da villaerne fra det årti udgør 15 procent af de villaer, der er til salg netop nu. Sammen med 70er-husene udgør de 1/3 af villaerne, der er til salg. 50er-husene er lidt sværere at finde. Kun 8 procent af de villaer, der er til salg, er bygget i 50erne, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

60er-parcellerne har nogle af de laveste kvm-priser på markedet, og villaerne er relativt nemme at om- og tilbygge, så mulighederne er mange for at få en tidsvarende bolig, der lever op til energi- og komfortkrav. Samtidig er husene oftest placeret i etablerede parcelhuskvarterer med stisystemer til skole og institutioner, hvilket tiltrækker mange børnefamilier. 50er-huset er ifølge Boligsiden.dk typisk robust og velbygget men kan i dag mere end 60 år efter opførelsen trænge til en kærlig hånd.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND