De sidste 3 år er landets boligejere på papiret blevet forgyldt. Udviklingen gælder hele landet og alle boligtyper, men stigningerne har været størst i og omkring de største byer.

Hvis man købte et parcelhus på 140 kvm i november 2016, er man i gennemsnit blevet 230.000 kr. rigere på papiret, hvis man sælger det nu. Det viser tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

I november 2016 lå den gennemsnitslige kvm-pris på 12.903 kr. per kvm på parcelhuse, mens den i november 2019 havde sneget sig op på 14.549 kr. per kvm.

Der er tale om generelle stigninger i hele landet, men det er i hovedstaden, at både priserne og stigningerne har været størst.

Paragraf 5.2-indgreb: De nye 2020-regler - og muligheder. Kurset afholdes d. 29. januar 2020.

- Det er et spørgsmål om efterspørgsel, hvor folk bosætter sig, hvor der er arbejde at få, og det gælder naturligvis vækstområderne som Hovedstaden, Nordsjælland, Trekantsområdet og Østjylland, hvor stigningerne ikke overraskende er højest, siger direktør i Nybolig, Peter J. Mattsen, der også peger på de lave renter og den høje beskæftigelse som årsager til udviklingen.

Tendensen har været den samme for ejerlejligheder, hvor købet af en ejerlejlighed for 3 år siden på 80 kvm i dag ville give en stigning af friværdien på 360.000 kr. Københavnske ejerlejlighedsejere kan notere den største stigning på 425.000 kr. for 80 kvm de seneste 3 år.

- Jeg hæfter mig ved, at det over hele linjen har været godt at være boligejer de sidste 3 år, så mange af dem, der under finanskrisen kunne se deres bolig falde i voldsomt værdi, kan i dag konstatere, at de er tilbage på sporet eller i nogle tilfælde bedre stillet, siger Peter J. Mattsen.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS