I et 2020 præget af coronavirus leverer Vilhelm Lauritzen Arkitekter et overskud på godt 37 millioner kr. før skat og en omsætning på lidt over 127 millioner kr.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter kom ud af 2020 med et plus på bundlinjen på 37 millioner kr. før finansielle poster mod 26 millioner kr. i 2019. Omsætningen landede på 127 millioner kr. mod 114 millioner kr. året før.

Resultatet er det hidtil bedste i virksomhedens 100 år, og med en overskudsgrad på 29 procent og en soliditetsgrad på 43 procent betegner ledelsen den økonomiske udvikling og årets resultat for tilfredsstillende.

Ved aflæggelsen af regnskab 2019 havde Corona-epidemien netop nået Danmark, og det var usikkert, hvilken virkning denne ville få generelt på byggeriet i 2020. Virksomheden konstaterer dog i ledelsesberetningen, at epidemien ikke har haft negativ effekt på byggeriet generelt eller på Vilhelm Lauritzen Arkitekter i 2020, og virksomheden har da også i vidt omfang været forskånet for standsede byggeprojekter og begunstiget af en god opgavetilgang.

Logistik og industri i e-handelens tid. Konferencen afholdes den 7. oktober 2021.

- Som 2020-resultatet viser, har vi en sund forretning, der står på et fornuftigt fundament. Vi er stolte over, at vi over en årrække er lykkes med at fastholde et højt aktivitetsniveau og samtidig levere spændende arkitektur af høj kvalitet og en stram styring af projekterne, siger Gyrithe Saltorp, administrerende direktør i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter står blandt andet bag spidsen af Nordø, Kronløbsøen, Københavns Lufthavn og Nyt Hospital Nordsjælland. I december vandt virksomheden og H+ Arkitekter med Hoffmann i spidsen den nye 4-årige rammeaftale med Bygningsstyrelsen og indledte i oktober et samarbejde med japanske Kengo Kuma Architects om projekteringen af Vandkulturhuset i København.

Virksomheden satser fortsat på udviklingen af mere bæredygtigt byggeri og er blandt andet arkitekter på Danmarks største rammeaftale med træbyggeri for Boligselskabet Sjælland og opfører også landets højeste 6 etagers bygning i træ.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter