Københavns Kommune er i dialog med DSB Ejendomme om udviklingen af en helt ny bydel med 3.500 boliger og 255.000 kvm erhverv på godsbaneterrænet mellem Vesterbro, Kgs. Enghave og Sydhavnen.

DSB, Metroselskabet, Banedanmark og Freja Ejendomme ejer grundene i det område, hvor overborgmester Frank Jensen vil have udviklet en helt ny bydel med navnet Lille Vesterbro. Det skriver Politiken.

I området skal 25 procent af boligerne være almene, og Frank Jensen ønsker, at der skal bygges mindre boliger, som der er stor efterspørgsel på i København.

- Vi skal have mere gang i eksperimenterende boformer med inspiration fra seniorbofællesskaber. Men det skal også være for unge med boliger med for eksempel fælles studierum og den slags. Vi ved fra Realdania, at mindst 80.000 danskere ønsker boliger indrettet med vægt lagt på fællesskab, men der er meget få af dem i dag, siger han til Politiken.

NB! Frederiksberg investerer 18 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 27. februar 2018.

- Selv om vi ved indgangen til 2017 allerede havde planer for byggeri af 36.000 boliger i Ørestad, Nordhavn og Valby, kan vi se, at det ikke rækker, hvis vi ikke inddrager flere områder. Sidste år byggede vi 4.300 boliger. Det var rekord, men den slår vi i år. Alligevel får vi brug for at udvikle flere områder af København med dens voksende befolkning, siger han videre.

Underdirektør i DSB Ejendomme Jes Transbøl bekræfter over for avisen, at DSB er på vej ud af bygningerne i området, og han fortæller, at DSB er i dialog med Københavns Kommune omkring udvikling af området.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS