Benedikts Plads vil ændre sig meget, når letbanen kommer til. Pladsen vil blive grøn og åben, og der vil være mulighed for aktiviteter. Landskabsarkitekt Rasmus Dragenberg fra Niras tegner og fortæller i en vidoe fra Odense Letbane.

Letbanen I Odense har et samlet budget på 3 milliarder kr. Den 1. etape får 26 stationer bliver 14,5 kilometer lang, og kommer forbi byens nøglepunkter og kraftcentre for udvikling.

Letbanen skal skabe tæt sammenhæng med det øvrige bus- og tognet.

I 2017 begynder arbejdet med at bygge selve letbanen i Odense med skinner, stationer, køreledninger og så videre, og letbanen ventes at stå færdig, så der kan køres testkørsler inden den endelige åbning i slutningen af 2020.

NB! Odense - de store projekter. Konferencen afholdes d. 24. januar 2017.

Allerede nu er det dog mulig at få en idé om, hvordan letbanen kommer til at se ud i byrummet, og hvad tilfører den byen. Odense Letbane præsenterer nemlig en række film, der sætter fokus på stationernes design og letbanens samspil med resten af Odense.

Herunder præsenteres Benedikts Plads, der vil genopstå som åben og grøn plads med mulighed for forskellige aktiviteter, for eksempel markedsdage eller lignende. Landskabsarkitekt Rasmus Dragenberg fra Niras tegner og fortæller.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning