Skou Gruppen opfører Vibys nye bibliotek og kulturhus, der skal leve op til et kommunalt krav om DGNB sølv. Derudover bygges det med FN’s verdensmål for øje.

Vibys kommende bibliotek og kulturhus slår dørene op i sommeren 2021. Sammen med Orbicon, Christensen & Co., Primus Arkitekter og Sted Landskab har Skou Gruppen vundet totalentreprisen på byggeriet, der skal tiltrække flere borgere til den midtsjællandske by.

- Fra Roskilde Kommunes side er det et krav, at projektet lever op til bæredygtighedscertificeringen "DGNB sølv", og vi mener, at byggeriet også har potentiale til at inddrage FN’s verdensmål. Derfor tager vi hensyn til disse i byggeriet, fortæller Martin Skou Heidemann, administrerende direktør i entreprenørvirksomheden Skou Gruppen, i en pressemeddelelse.

Nogle af de steder, hvor FN’s verdensmål konkret kommer til udtryk i det kommende kulturhus, er i valget af byggematerialer.

Brandsikring: BR18 krav - forbedringer, nye cirkulærer og lovkrav. Kurset afholdes d. 28. maj 2020.

- Arkitekterne har haft et klart fokus på at gøre byggeriet så bæredygtigt som muligt. Det kan blandt andet ses i valget af byggematerialer, siger Martin Skou Heidemann og tilføjer, at god arkitektur generelt er mere langtidsholdbart.

Byggematerialerne til det kommende kulturhus er valgt ud fra, om det har en lang levetid, og om det er let at vedligeholde. Al træværket er enten FSC- eller PEFC-certificeret, og det orangerøde linoleum, der skal pryde gulvene i biblioteket og det lokalhistoriske arkiv, er fremstillet af naturlige råvarer, hvoraf 43 procent er genbrugsmateriale. Samtidig bliver bygningens bærende søjler fremstillet af stål. Det øger muligheden for, at de en dag kan tages ned og bruges i en anden sammenhæng uden omsmeltning.

Skou Gruppen går i gang med byggeriet i juli 2020. Det nye bibliotek og kulturhus ventes at blive taget i brug i juli 2021. Byggeriets samlede kontraktsum lyder på knap 30 millioner kr.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032