Radius Byg i Struer placerede sig i både 2009 og 2010 som bedst indtjenende murervirksomhed i de årlige brancheanalyser fra ErhvervsBladet og regnskabsbureauet Business Intelligence Agency. Omsætningen nåede 100 millioner kr. årligt, men likviditetsmangel får nu virksomheden til at bukke under.

Gert Risum er 5 gange tidligere gået konkurs med bygge- og murervirksomheder samt et ejendomsselskab, og nu går han konkurs med Radius Byg, som han ejer sammen med datteren Trine Risum. Han fortæller til Dagbladet Holstebro-Struer, at de fleste medarbejdere allerede har modtaget deres opsigelse.

- Det er likviditetsmangel. Det er det, der går galt, siger Gert Risum til avisen.

Radius Byg kom ifølge Gert Risum ud af regnskabsåret 2016/16 med et underskud, der slugte hele egenkapitalen på 3,5 millioner kr. Ifølge Gert Risum skyldes det blandt andet, at det har været svært at få pengene hjem på flere byggeprojekter.

NB! Herning investerer 15 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 2. marts 2017.

- Vi har nogle huse, som vi kører retssager på, siger Gert Risum, som dog ikke vil uddybe nærmere, da han skal holde sig på god fod med kreditorerne.

Senest i 2010 blev Radius Byg ellers kåret som bedst indtjenende murervirksomhed i brancheanalysen fra ErhvervsBladet og regnskabsbureauet Business Intelligence Agency.

- Vi er en familievirksomhed, der passer på omkostningerne. Og så laver vi alt selv - også salg, tegninger, byggeledelse og administration, sagde Gert Risum dengang til Berlingske Business.

Erhvervsstyrelsen bad fredag den 13. januar 2017 Skifteretten i Holstebro om at iværksætte en tvangsopløsning af Radius Byg.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne