Den kommende logistikpark E20 Park Copenhagen, der snart vil blive opført i Solrød bliver et af de største af sin art i Danmark med en kapacitet på 150.000 kvm logistikareal på det 380.000 kvm store område ejet af Aviva Investors. Logistikspecialisten Verdion står for udvikling af projektet.

Den paneuropæiske logistikspecialist Verdion og partner Aviva Investors afslører planerne for E20 Park Copenhagen - et nyt stort logistikcenter tæt på Solrød på E20-motorvejen.

- I en tid hvor e-handel oplever en enorm vækst, og medicinalområdet fortsat er meget vigtigt for den regionale økonomi, oplever København en voldsom mangel på nye klasse A- områder. Efterspørgslen er høj både efter centre, der er det sidste stop inden en varelevering, og for større, mere komplekse logistik-kvm, siger Michael Hughes, administrerende direktør for Verdion.

E20 Park Copenhagen kommer til at ligge 35 minutters kørsel fra Københavns centrum og Københavns havn samt fra Københavns Lufthavn. Målet er at tiltrække såvel store som små virksomheder især inden for e-handel og medicinalindustrien. Lager- og distributionsenheder bliver tilgængelige fra 5.000 kvm, der primært er rettet mod nationale og internationale virksomheder, der søger klasse A lagerplads tæt på Storkøbenhavn.

Desuden bliver mindre enheder fra 2.500 kvm, der blandt andet egner sig til lokale virksomheder og startups, også tilgængelige ligesom supplerende kontorlokaler, deleservices, parkering for biler og store lastbiler også vil udgøre en del af det 380.000 kvm store areal.

Femern-byggeriet rundvisning. Den 11. marts 2021.

Logistikparken certificeres til DGNB Guld. Det omgivende miljø rundt om bygningerne bliver fuldt anlagt med grønne områder, vandløb og udendørs fritidsarealer indarbejdet i det overordnede design.

Byggeriet går snart i gang, hvad angår al infrastruktur på området, så man er klar til at kunne levere de nye faciliteter hurtigt, når en kunde har et behov for at få logistikplads inden for kort tid.

E20 Park Copenhagen er Verdions største projekt i Norden, og det placerer sig i rækken af succesfulde nybyggerier på logistikområdet for DHL i Storkøbenhavn (ved Greve og Allerød) og i Malmø på den anden side af sundet for BMW.

I 2019 identificerede Aviva Investors København som et af de største europæiske markeder for fremtidig vækst. I januar 2020 overtog Aviva Investors en portefølje af bygninger i København kendt som Atlas Portfolio, der anvendes til forskellige formål, samt shopping- og kontorejendommen Galleri K i det centrale København.

- Dette projekt fortsætter vores strategiske fokus på det europæiske logistikmarked og følger i trop med vores opkøb i Holland tidligere på året. Som en del af vores strategi er vi fokuseret på aktiver af høj kvalitet på stærke placeringer. Ved at samarbejde med Verdion sikrer vi, at ejendommene bliver af højeste kvalitet og bygget med stærke ESG-anbefalinger for øje. E20 Park Copenhagens placering tæt på København er meget attraktiv for mange firmaer, der er på udkig efter lejemål. Dertil kommer, at området har fremragende forbindelser til knudepunkter på andre internationale markeder herunder Tyskland og Sverige, siger George Fraser-Harding, Fund Manager hos Aviva Investors.

CBRE står for at leje lokalerne ud.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS