Vejle vokser fortsat med 1.000 indbyggere årligt, og nu tages næste skridt med udviklingen af en helt ny bydel med op til 2.500 boliger.

Vejle vokser fortsat. Alene i de første 9 måneder af 2020 er kommunen ifølge Danmarks Statistik vokset med 950 indbyggere, hvilket er mere end i hele 2019. Den 1. oktober 2020 havde kommunen 116.700 indbyggere.

For at imødekomme en del af efterspørgslen på Ny byudvikling, har byrådet vedtaget udviklingsplanen for Ny Rosborg, og nu tager kommunen næste skridt, idet der skal udarbejdes et nyt kommuneplantillæg for den nye bydel, som får mellem 2.000 og 2.500 boliger til 5.000 indbyggere.

I dag, den 19. oktober 2020, skal Økonomiudvalget tage stilling til, om der skal sættes gang i arbejdet med det nye kommuneplantillæg for bydelen, der etableres som 6 holme på et 800.000 kvm stort areal i Vejle Ådal.

Fredericia de store projekter. Konferencen afholdes den 14. april 2021.

"Drømmen er en grøn og mangfoldig bydel, der på en nyskabende og eksperimenterende måde både løser udfordringen med plads til nye boliger samtidig med at vand håndteres på en måde, så det får værdi", skriver forvaltning i kommunen.

I forbindelse med kommuneplantillægget vil der også blive lavet en miljøvurdering af planen.

Senere opstartes en rammelokalplan for de første 2 etaper af udviklingsplanen. Lokalplan kommer til at blive udarbejdet sideløbende med kommuneplantillægget og skal give mulighed for at etablere det blå-grønne landskab samt de 3 første holme. Arbejdet med en landskabsplan for de første etaper er desuden igangsat.

Møller & Grønborg præsenterede i april 2020 en udviklingsplan for den nye bydel.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter