I Vejle er lokalplaner for 2 nye boligområder med plads til henholdsvis 20 og 87 boliger sendt i høring.

Byrådet i Vejle har besluttet at sende en lokalplan for et nyt boligområde i Thyregod og en lokalplan for et nyt boligområde Givskud i offentlig høring.

- Med disse 2 lokalplaner er der mulighed for, at også 2 mindre bysamfund kan få forskellige boligtyper. Og jeg tror, at det giver et løft til disse områder, så det bliver rigtigt spændende at følge, sagde formand for Teknisk Udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V) på byrådsmødet den 9. september 2020.

I den nordlige del af Thyregod skal et et 56.000 kvm stort areal ved Solsortevej udvikles med med rækkehuse og parcelhuse i maksimum 2 etager. Med undtagelse af den vestligste del, anvendes ejendommen ikke til erhverv i dag, men rummer 5 ubebyggede parcelhusgrunde langs Solsortevej, en mark samt et større udyrket areal. Den vestligste del har tidligere tilhørt og været benyttet af Thyregod A/S.

VEJLE: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 5. november 2020.

Cirka halvdelen af lokalplanområdet kan bebygges med 15 tæt-lav boliger og 5 åben-lav boliger, den resterende del af arealet, som støder op til virksomhederne mod vest og nord, skal anvendes til støjvold, regnvandshåndtering og rekreative formål.

Ved Pottervej i den vestlige del af Givskud skal der på et 110.000 kvm stort areal bygges parcelhuse og rækkehuse i op til 2 etager. Lokalplanområdets østlige del rummer 4 allerede udstykkede grunde til åben-lav bebyggelse, som ligger ved Elmelunden. Det forventes, at der ud over de 4 udstykkede grunde, vil kunne bygges op til 87 tæt-lav boliger eller op til 40 åben-lav boliger inden for lokalplanens område. Foruden boliger skal området anvendes til grønne fællesarealer og arealer til regnvandshåndtering.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS