Entreprenøren glemte at lukke for ventilen, hvilket kan have ført til en vandskade, der kan forsinke byggeriet af nordfløjsbygningen på Riget yderligere.

Ifølge en orientering til politikerne i forretningsudvalget i Region Hovedstaden har der været en vandskade på byggeriet af nordfløjsbygningen på Riget, fordi en entreprenør har ”fyldt vand på systemet uden at sikre sig, at installationerne var tætte”. Det skriver Berlingske.

Både i marts 2017 og i sommeren 2017 blev den 54.000 kvm store og 7 etager høje nordfløjsbygning, der blandt andet får over 200 senge og 33 operationsstuer, ramt af vandskade efter kraftigt regn.

NB! Fredede og bevaringsværdige bygninger - regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes d. 28. maj 2019.

– Man må sige, at det er en meget svær proces at få bygget nordfløjen. I denne type sager går der en del tid med at skændes om, hvis skyld det er, og jeg er overrasket over, at der opstår så mange problemer, siger formand for den politiske følgegruppe til projektet, Leila Lindén, Region Hovedstaden, til Berlingske.

Region Hovedstaden er som bygherre involveret i en langvarig tvist med entreprenøren på projektet, NCC, der har anlagt voldgiftssag mod regionen. Det kan i værste fald føre til, at totalrammen for projektet, som er på 1,855 milliard kr., overskrides, og at regionen må betale en ekstraregning på op til 200 millioner kr., skriver Berlingske.

Senest er indvielsen af Rigshospitalets nordfløjsbygning rykket fra april 2019 til oktober 2019.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032