Salget af ejerlejligheder går forrygende. Ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig skyldes det høje salg en kombination af lave renter, forældrekøbshøjsæson og knaphed på boliger i de store byer.

Uge 36 bød på 450 ejerlejlighedssalg og er dermed blandt de af årets uger, hvor der blev solgt flest ejerlejligheder. Salget af ejerlejligheder er dermed højere, end det har været de seneste fem år. Det fremgår af nye tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

- Når krisen rammer, er det ikke sjældent ejerlejlighedsmarkedet, der plejer at blive ramt først, typisk med faldende priser, fordi flertallet af ejerlejligheder ligger i de store byer, hvor priserne i forvejen er blandt de højeste, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Han mener, at den forsat lave rente og den aktuelle sæson for forældrekøb kan være med til at skabe et stærkt salg af ejerlejligheder.

Frederiksbergs største projekter. Konferencen afholdes d. 6. oktober 2020.

- Vi har lige haft studiestart, hvor efterspørgslen på mindre boliger i de store byer er stor, og selvom der for nylig blev vedtaget mindre attraktive vilkår for forældrekøb, oplever vi ikke, at det har haft effekt på handelsaktiviteten. Samtidig vil mange af de, som køber lejligheder i især København og Aarhus, hvor priserne er høje, typisk ikke være ansat i brancher, som er hårdest ramt af Corona, og de er derfor stadig i stand til at handle bolig, siger Thomas Hovgaard.

I de store byer peger han også på en udtalt boligmangel, fordi der siden finanskrisen ikke er blevet bygget nok nye boliger.

- I forhold til den urbanisering, vi er vidner til, er der ikke opført boliger nok. Knapheden på boliger har også betydning for, at der opretholdes et løbende salg, selvom der kan være perioder, hvor aktiviteten og priserne falder, men vi har historisk altid set, at de er steget igen rimeligt hurtigt, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS