Hverken Morten Alexis Wrem eller Hamed Alaei havde forventet at nå en årsomsætning på 100 millioner kr. allerede i 3. regnskabsår, da de startede deres dengang lille undergulvsvirksomhed, Uniplan Danmark. Væksten i virksomheden har været eksplosiv.

Siden februar 2016 har Uniplan Danmark taget en stor del af markedet for slidlagsgulve som underentreprenør for en række af de største entreprenører i Danmark. Der er landet kontrakter på en række store byggerier i Danmark - blandt andet The Silo i København og Ø4 i Aarhus. Væksten har været eksplosiv, og i dag beskæftiger den unge undergulvsvirksomhed 42 medarbejdere og har lavet tæt på 300.000 kvm undergulv.

- Vi er startet nærmest lodret. I første regnskabsår omsatte vi for 30 millioner, og det samme nåede vi på de 5 første måneder af 2017. Næste år er der lukket kontrakter for i omegnen af 60 millioner og har ambitioner om at ramme det skarpe hjørne på 100 millioner. Det er helt vildt, siger direktørerne i Uniplan Danmark, Morten Alexis Wrem Og Hamed Alaei.

NB! Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 21. september 2017.

Morten Alexis Wrem gik for næsten 2 år siden i kompagniskab med Hamed Alaei i Uniplan Danmark. Planen var at lave undergulve for større entreprenører - 90 procent af forretningen var tyndpuds og kun 10 procent af forretningen var på daværende tidspunkt slidlagsgulve. Men en begivenhed vendte hele forretningen på hovedet.

En stor spiller, der sad på 70 procent af markedet for slidlagsgulve, lukkede pludselig i februar 2016. Rigtig mange virksomheder stod med halvfærdige byggeprojekter, og Uniplan Danmark var selv på nogle af projekterne som underleverandør af tyndpuds.

- En stor samarbejdspartner kaldte os til møde. De ønskede at vi skulle udvide vores forretning, så vi havde volumen til at varetage deres opgaver for knap 7 millioner. Vi dansede væk fra mødet, fortæller Morten Alexis Wrem og Hamed Alaei.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 28. september 2017.

De tog kontakt til 2 af byggelederne og mandskab fra den lukkede virksomhed, købte nyt materiel og gik i gang. Det viste sig hurtigt, at de 2 ejeres tilgang til ledelse motiverede medarbejderne til at yde en optimal indsats og levere høj kvalitet, og snart gik rygtet om Uniplan Danmark i entreprenørkredse. Ordrerne begyndte at vælte ind.

- Telefonerne kimede os ned og kontrakter blev lukket. Det største skulderklap er, at vores kunder vælger at tage os med på nye sager. Vi har allerede været ude på 4-5 pladser med de fleste af vores kunder, fordi de synes godt om vores arbejde og indstilling til kvalitet, siger Morten Alexis Wrem.

Den voldsomme vækst har dog ikke været helt uden problemer. Selv om virksomheden selv har kunnet finansiere væksten, endte første årsregnskab med kritiske bemærkninger fra revisorerne.

NB! Bygningsreglement 2018 - BR18. Kurset afholdes d. 7. december 2017.

- Vi havde en ekstern bogholder, som slet ikke kunne følge med, så der var et syndigt rod i momsafregning og a-skat for medarbejdere. Det har vi rettet op på og samtidig ansat en økonomichef og en fuldtids bogholder. Der er indført stramme procedurer for sagsstyring, likviditet og bogføring. I samme forbindelse har vi skiftet bank – en af landets største – som har givet os fuld økonomisk opbakning, der sikrer vores likviditet med en solid kassekredit. Det er en opbakning, der gør os glade og stolte, siger direktøren.

Uniplan Danmark har nu stiftet en professionel bestyrelse med stifteren af Junkbuster-koncernen, Steffen Rasmussen, i spidsen. Samtidig omdannes virksomheden til et aktieselskab.

- Hvis væksten fortsætter i det tempo – og de tyder det på, at det gør – så er vi nødt til at gøre de tiltag, som det kræver at være en stor virksomhed. Og det synes vi er ved at falde på plads nu. Det har allerede været en vild rejse, og vi glæder os til at fortsætte den, siger Morten Alexis Wrem.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032