DSB Ejendomsudvikling skal på jagt efter investorer til en 40.000 kvm stor medieby i Odense, som C.F Møller har udarbejdet skitser til.

TV 2 Danmark, Jysk Fynske Medier, SDU, TV 2 Fyn og Media City Odense (MCO) har underskrevet en hensigtserklæring med DSB Ejendomsudvikling om at skabe en medietech-by ved Jarlsberggade i Odense.

- Vi har glædet os rigtig meget til at kunne løfte sløret for vores vision om et fysisk Media City Odense. Det vil tage klyngesamarbejdet til et helt nyt niveau og give alle de deltagende virksomheder og institutioner et kæmpe forspring, når det kommer til rekruttering og udvikling, siger direktør for Media City Odense, Anne Dyrehauge.

Første fase af den nye medieby med en samling af medie-, tech- og uddannelsesinstitutioner skal stå klar i starten af 2026, og Odense Kommune er med som såkaldt strategisk partner.

DSB Ejendomsudvikling (DSB EU) ejer nabogrunden til Kvægtorvet ved banelegemet i Odense. Udviklingsselskabet går nu på jagt efter en investor, der kan blive partner i byggeprocessen og sende projektet ind i næste fase.

Odense: De store projekter. Konferencen afholdes den 19. april 2023.

– Vi glæder os til at gå i dialog med potentielle joint venture-partnere og ser frem til at gå i gang med arbejdet med at skabe de fysiske rammer og en ny grøn bydel, som vi vil bygge efter de højest mulige bæredygtighedsstandarder, siger Søren Beck-Heede, administrerende direktør i DSB Ejendomsudvikling.

C.F. Møller Architects er tilknyttet projektet og har udarbejdet de første skitser for det hus, der både skal kunne rumme traditionelle medievirksomheder og et omkringliggende “økosystem” såsom tech-virksomheder, marketing/kommunikation, film, spiludviklere og uddannelsesinstitutioner.

Der lægges op til et byggeri med et omfang på 40.000 kvadratmeter, og der skal være plads til virksomheder i alle størrelser inklusive mindre startups.

– Vi har lagt vægt på at skabe rammerne for udviklingen af en social, rumlig og faglig dynamik, som giver en helt særlig identitet, der har både national og international betydning og format, udtaler Michael Kruse, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

Projektet er inspireret af den fysiske medieby i Norge, Media City Bergen, hvor mange af de vigtigste medieaktører i Norge er samlet under ét tag.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens